Hoe ziet ons selectieproces eruit?

Het selectieproces dat WerkTalent hanteert ziet er als volgt uit:

Werving
Werving is een continue proces. Alle flexkrachten worden rechtstreeks in ons geautomatiseerd bestand ingeschreven. Hierdoor kunnen wij putten uit het gehele bestand in de regio. Daarnaast wordt er geworven middels advertenties, vacatureborden, internet, enz.

Interview
Na verwelkoming op de vestiging worden alle persoonlijke gegevens, opleidingen, werkervaring en motivatie zorgvuldig doorgesproken.

Testen/trainen
Kandidaten kunnen worden getest op hun vaardigheden. Het is afhankelijk van de functie welke vaardigheden getest worden.

Aanbieden van kandidaten
Wanneer kandidaten voldoen aan uw profiel maakt WerkTalent - in overleg met u afspraken voor evt. sollicitatiegesprekken. Voor deze gesprekken krijgt u naast de cv`s, informatie over de nagetrokken referenties (indien gewenst) en de motivatie van de kandidaat.

Onze dienstverlening

Uitzenden

Heeft u tijdelijk, voor een kortere of langere periode, extra medewerkers nodig? Dan is uitzenden de oplossing. Wij gaan voor u op zoek naar de juiste flexwerker binnen de afgesproken tijd. De flexwerker gaat vervolgens bij u aan de slag en is bij WerkTalent in dienst. De flexwerker vult wekelijks een urenbriefje in, dat door u ondertekend wordt. Op basis van dit urenbriefje wordt de flexwerker wekelijks betaald en ontvangt u een factuur. 
 

Voordelen: 

 • Alle zorgen uit handen;
 • Flinke tijdsbesparing (o.a. geen sollicitatiegesprekken voeren, geen sollicitatiebrieven lezen, geen afwijzingen versturen);
 • De expertise van een professional in de arbeidsmarkt;
 • Uitgebreide testen, onder meer Persoonlijke Profiel Analyse;
 • Expertise in verschillende branches;
 • No cure, no pay;
 • Kostenbesparing (o.a. geen advertentiekosten).

Werving en Selectie

Bent u op zoek naar een vaste medewerker die u direct in dienst wilt nemen? Plaats dan een werving- en selectieopdracht bij WerkTalent. Op basis van een functieprofiel dat we samen met u opstellen, start WerkTalent de werving en selectie. We houden eerst een voorselectie, zodat we alleen de eindkandidaten aan u voorstellen.
 
De kandidaat die u geschikt acht voor de functie, treedt vervolgens direct bij u in dienst. U betaalt aan WerkTalent een fee voor de geleverde dienst.
 
Voordelen:

 • Bemiddeling voor vaste banen;
 • Alle zorgen uit handen;
 • Flinke tijdsbesparing en kostenbesparing;
 • De expertise van een professional in de arbeidsmarkt;
 • Gespecialiseerd in verschillende branches;
 • No cure, no pay.

Detacheren

Wanneer u voor een bepaalde tijd of een bepaald project extra medewerkers nodig heeft dan is detacheren een goede oplossing. Dit biedt u meer zekerheid dan uitzenden, omdat de flexwerker een contract heeft voor bepaalde tijd of voor de duur van het project. Bij detachering kiest u voor meer binding met de flexwerker, omdat deze voor langere tijd bij u actief is.
 
Voordelen:

 • U kunt investeren in de ontwikkeling van de flexwerker;
 • Zekerheid dat de medewerker voor bepaalde tijd of gedurende het project bij u blijft.

Payroll service

Met onze payroll-service kunt u het contractbeheer en het verlonen van zelf geworven flexibel personeel, risicoloos, gemakkelijk en voordelig aan ons uitbesteden. Uw payroll-krachten komen bij WerkTalent op contract, via een uitzendovereenkomst of een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd. Wij betalen de payrollkrachten uit en regelen alle personeelsadministratieve zaken.
 
De inhoudelijke contractbepalingen legt u samen met WerkTalent vast aan de hand van uw wensen en die van de payrollkracht. Met deze payroll-service treedt WerkTalent op als juridisch werkgever. Het persoonlijke werkgeverschap, zoals de begeleiding van de payrollkracht op het werk en zijn of haar beoordeling, blijft uw verantwoordelijkheid.
 
Voordelen: 

 • Geen werkgeversrisico's; 
 • Geen administratieve rompslomp;
 • Besparing i.v.m. voorfinanciering;
 • Besparing op inzet van personeelsafdeling.

WerkTalent HR

Uw medewerkers zijn de belangrijkste pijler van uw onderneming. Zij bepalen voor een groot deel uw bedrijfssucces. WerkTalent HR ondersteunt u met een breed aanbod HR-diensten, zowel concreet operationeel als op tactisch of strategisch gebied. Onze dienstverlening levert u extra synergie op, omdat wij kennis hebben van verschillende disciplines en indien nodig vaste relaties inschakelen voor advisering en begeleiding. Wij helpen u met alle mogelijke personele vraagstukken in elke levensfase van uw organisatie.
 
Onze dienstverlening:

 • Organisatieadvies;
 • Het begeleiden van zieke werknemers (re-integratie);
 • Coaching en training;
 • Het opstellen en vervaardigen van opleidingsplannen;
 • Conflictbemiddeling;
 • Functiewaardering;
 • Ontslagbegeleiding/outplacement;
 • Begeleiding bij werving en selectie;
 • Het voeren van functionerings- en beoordelingsgesprekken.

Waarom WerkTalent

Wat doet WerkTalent anders dan de concurrentie?

Bij WerkTalent geloven wij dat mensen het best presteren wanneer zij optimaal gebruik kunnen maken van hun talenten. Daarom bieden wij ambitieuze uitzenders de kans om zelfstandig te ondernemen met behoud van een vast salaris en zonder financiële risico's. Een Business Partner van WerkTalent is een ervaren ondernemende uitzender die excelleert in zijn eigen specialisme en gebied. De Business Partners van WerkTalent kunnen werken en denken als een eigen ondernemer, maar acteren liever in een grotere organisatie met een vast salaris en zonder financieel risico.


Wat is de ambitie van WerkTalent voor de toekomst?

Onze ambitie is een grote speler in de uitzendbranche met een landelijke dekking worden. Daarom willen we groeien naar 50 vestigingen, verspreid over het hele land, zodat we in alle uithoeken van het land onze klanten goed kunnen bedienen.


Waarom wil WerkTalent eigenlijk meer fysieke vestigingen openen? Online is toch de toekomst?

Bij WerkTalent bemiddelen we mensen, geen nummers. Dat kan alleen als je iemand in de ogen kijkt. En oprechte, persoonlijke aandacht geeft. Om de hoek, bij je in de buurt. Uiteraard kan je ook digitaal bij WerkTalent terecht. Alle kanalen zijn ingericht. Maar WerkTalent haalt het beste voor werkgevers en kandidaten naar boven voor het vinden van de juiste match door in gesprek te gaan. Kom gerust binnen!


WerkTalent doet het niet alleen anders, maar ziet het ook anders. Waaruit blijkt dat?

WerkTalent heeft niet alleen een uniek Business Partnermodel, maar we kijken ook anders naar de markt met onderscheidende pijlers. Deze zijn samengebracht in de 5 van WerkTalent.
 
1 – Ondernemerschap
2 – Dichtbij
3 – Oprecht
4 – Direct
5 – En jij?
 
1 – Ondernemerschap
Waar andere uitzendbureaus vestigingen sluiten, openen wij ze.  Met lokale Business Partners die niet alleen uit de buurt komen, maar graag dat stapje extra zetten omdat ze zelf iets op willen bouwen, op hun eigen manier. En daar plukken onze Business Partners, kandidaten én klanten de vruchten van.
 
2 – Dichtbij
Onze lokale Business Partners zijn als de bakker bij u in de straat. Wij staan letterlijk naast u in de kroeg, op de tennisbaan en in de rij bij de supermarkt. Daardoor kennen we de zorgen, wensen en uitdagingen van onze kandidaten en klanten als geen ander. Kom anders gerust even buurten, het is toch om de hoek.
 
3 – Oprecht
We bemiddelen mensen, geen nummers. Daarom zien we kandidaten zoals ze zijn en kijken we verder dan het CV. Ons doel is altijd het vinden van de allerbeste match, voor de sollicitant en het bedrijf. Zelfs als die op het eerste oog verrassend lijkt. Daar zijn we graag eerlijk in.
 
4 – Direct
Wij geloven in direct en persoonlijk contact. Bij ons geen poespas of loze beloften, maar woorden en daden. Spreek ons daar maar direct op aan. Daar kunnen we prima tegen.
 
5 – En jij?
‘Ik zie het anders’ wordt door iedereen op een andere manier ingevuld. We horen graag van u hoe u het ziet. Of zou willen zien. Daar kunnen wij van leren. En u beter leren kennen. En u beter van dienst zijn. Ga zitten, vertel.

Social media

Facebook van WerkTalent  social-circle-linkedin  Twitter van WerkTalent  social-circle-instragram  Twitter van WerkTalent