Veelgestelde vragen


Algemeen

Hoe is WerkTalent eigenlijk ontstaan?

De WerkTalent Groep is in 2001 opgericht, toen nog onder de naam Uitzendspecialist, door Aad van der Zalm, een geboren en getogen ondernemer in hart en nieren. ‘Succes is een keuze’ en ‘Zonder strijd geen overwinning’ zijn tot op de dag van vandaag zijn lijfspreuken.
 
Grootgebracht in de tomaten en gedreven door de wens om snel financieel onafhankelijk te worden, opende hij in 2001 de eerste succesvolle vestiging in Rotterdam. Dat succes kopieerde hij met hulp van Business Partners al snel op andere locaties. Inmiddels telt WerkTalent 18 vestigingen in het hele land.


Werknemers

Wat moet ik meenemen tijdens het intakegesprek?

Wij vinden het belangrijk dat je en baan vindt die goed bij je past. Of het nu fulltime of parttime is, voor langere of kortere periode. Tijdens het intakegesprek luisteren we naar je wensen en verwachtingen, en gaan aan de hand van deze informatie op zoek naar de geschikte vacature.

De intake zal ongeveer een half uur duren. Het is handig als je de volgende zaken bij je hebt:

 • Bankrekeningnummer
 • CV (deze kun je ook van tevoren naar ons mailen)

Vind je de vacature die je van ons aangeboden krijgt toch niet helemaal ideaal? Geen probleem, dan zoeken we gewoon voor je verder!

Voor al uw HR-vraagstukken: WerkTalent HR

Uw medewerkers zijn de belangrijkste pijler van uw onderneming. Zij bepalen voor een groot deel uw bedrijfssucces. WerkTalent HR ondersteunt u met een breed aanbod HR-diensten, zowel concreet operationeel als op tactisch of strategisch gebied. Onze dienstverlening levert u extra synergie op, omdat wij kennis hebben van verschillende disciplines en indien nodig vaste relaties inschakelen voor advisering en begeleiding. Wij helpen u met alle mogelijke personele vraagstukken in elke levensfase van uw organisatie.
 
Onze dienstverlening:

 • Organisatieadvies;
 • Het begeleiden van zieke werknemers (re-integratie);
 • Coaching en training;
 • Het opstellen en vervaardigen van opleidingsplannen;
 • Conflictbemiddeling;
 • Functiewaardering;
 • Ontslagbegeleiding/outplacement;
 • Begeleiding bij werving en selectie;
 • Het voeren van functionerings- en beoordelingsgesprekken.

Wanneer moet ik mijn uren inleveren?

Uiterlijk de maandag voor de verloning, die elke week plaatsvindt, moeten de uren bij WerkTalent binnen zijn. Informeer bij het bedrijf waar je werkzaam bent hoe zij de uren aanleveren bij WerkTalent. Sommige bedrijven regelen de uren voor je door middel van een urenlijst, bij andere bedrijven moet je zelf je uren inleveren.

Let op: uiteindelijk ben je wel altijd zelf verantwoordelijk voor het inleveren van je uren!

Wanneer krijg ik mijn geld gestort?

Als je uren op tijd binnen zijn, dan worden de uren elke dinsdag verwerkt. Dit houdt in dat je je geld, afhankelijk van welke bank je hebt, woensdag of donderdag op je rekening hebt staan.

Hoe vaak kan ik mijn geld laten storten?

Je kunt je geld wekelijks of 4-wekelijks laten storten. Let wel op dat de 4-wekelijkse periodes vast staan. Wijzigingen kun je telefonisch doorgeven aan WerkTalent.

Wanneer krijg ik mijn loonstroken?

De loonstroken worden wekelijks per e-mail verstuurd.

Vakantiedagen: Bouw ik ook vakantiedagen op?

Je bouwt, bij een volledige werkweek, gemiddeld 2 vakantiedagen per maand op. Een overzicht van het aantal uren dat je opgebouwd hebt vind je onderaan je loonstrook. Wil je vakantiedagen uitbetaald hebben, geef dat dan telefonisch door of zet het op je werkbriefje. We betalen ze niet automatisch uit.

Kort Verzuim / Bijzonder Verlof: Krijg ik doorbetaald bij bv. tandartsbezoek of begrafenis?

Ook daarvoor bouw je elke week die je werkt een percentage op. Het aantal uur daarvan vind je ook onderaan je loonstrook.

Vakantiegeld: Hoeveel procent vakantiegeld bouw ik op?

Je bouwt 8% van je loon op voor vakantiegeld. In principe betalen we dat jaarlijks, in de maand mei, uit.

Waar moet ik me ziekmelden?

In geval van ziekte is het de bedoeling dat je voor aanvang van het werk het bedrijf waar je werkzaam bent belt om je ziek te melden. Ook moet je ons even bellen, uiterlijk vóór 9:00 uur 's ochtends.

Moet ik mezelf ook beter melden?

Je moet jezelf betermelden bij het bedrijf waar je werkzaam bent, bij het UWV en bij WerkTalent.


Werkgevers

Wat is uitzenden?

Heeft u tijdelijk, voor een kortere of langere periode, extra medewerkers nodig? Dan is uitzenden de oplossing. Wij gaan voor u op zoek naar de juiste flexwerker binnen de afgesproken tijd. De flexwerker gaat vervolgens bij u aan de slag en is bij WerkTalent in dienst. De flexwerker vult wekelijks een urenbriefje in, dat door u ondertekend wordt. Op basis van dit urenbriefje wordt de flexwerker wekelijks betaald en ontvangt u een factuur. 
 

Voordelen: 

 • Alle zorgen uit handen;
 • Flinke tijdsbesparing (o.a. geen sollicitatiegesprekken voeren, geen sollicitatiebrieven lezen, geen afwijzingen versturen);
 • De expertise van een professional in de arbeidsmarkt;
 • Uitgebreide testen, onder meer Persoonlijke Profiel Analyse;
 • Expertise in verschillende branches;
 • No cure, no pay;
 • Kostenbesparing (o.a. geen advertentiekosten).

Werving en Selectie

Bent u op zoek naar een vaste medewerker die u direct in dienst wilt nemen? Plaats dan een werving- en selectieopdracht bij WerkTalent. Op basis van een functieprofiel dat we samen met u opstellen, start WerkTalent de werving en selectie. We houden eerst een voorselectie, zodat we alleen de eindkandidaten aan u voorstellen.
 
De kandidaat die u geschikt acht voor de functie, treedt vervolgens direct bij u in dienst. U betaalt aan WerkTalent een fee voor de geleverde dienst.
 
Voordelen:

 • Bemiddeling voor vaste banen;
 • Alle zorgen uit handen;
 • Flinke tijdsbesparing en kostenbesparing;
 • De expertise van een professional in de arbeidsmarkt;
 • Gespecialiseerd in verschillende branches;
 • No cure, no pay.

Wat is detacheren?

Wanneer u voor een bepaalde tijd of een bepaald project extra medewerkers nodig heeft dan is detacheren een goede oplossing. Dit biedt u meer zekerheid dan uitzenden, omdat de flexwerker een contract heeft voor bepaalde tijd of voor de duur van het project. Bij detachering kiest u voor meer binding met de flexwerker, omdat deze voor langere tijd bij u actief is.
 
Voordelen:

 • U kunt investeren in de ontwikkeling van de flexwerker;
 • Zekerheid dat de medewerker voor bepaalde tijd of gedurende het project bij u blijft.

Nieuwe partners

Wat kun je van WerkTalent verwachten?

 • Wij investeren in de door jouw te openen en te leiden vestiging. Zelf draag je geen financiële risico’s.
 • Wij begeleiden je bij jouw eerste stappen als Business Partner/ondernemer.
 • Wij bieden je maandelijks een vast salaris en een uitzonderlijk hoge winstuitkering.
 • Wij verzorgen de gehele backoffice, denk hierbij aan de betaling en verzekering van uitzendkrachten, debiteurenbeheer, de benodigde software en facilitaire zaken.
 • Wij verzorgen (een deel) van de marketing in samenspraak met onze Business Partners.
 • Wij streven ernaar om zo snel mogelijk landelijke dekking te realiseren. Dit maakt het voor alle Business Partners mogelijk om ook grote landelijke klanten te bedienen en zorgt voor meer naamsbekendheid.

Wat verwachten we van Business Partners van WerkTalent?

 • Kandidaten met minimaal 2 jaar ervaring binnen de uitzendbranche die de ambitie hebben om zelfstandig een vestiging (of meerdere vestigingen) te leiden.
 • Ondernemers, vrijheid om zaken te doen op jouw manier en profiteren van de behaalde successen.
 • Mensen met passie, een passie voor mensen en een passie voor "het vak".
 • Netwerkers, je beschikt over een uitgebreid netwerk en weet dit efficiënt in te zetten
 • Managers, je bent in staat de juiste mensen om je heen te verzamelen en weet optimaal gebruik te maken van deze talenten.

Voor WerkTalent is het van belang dat iedere Partner iets toevoegt aan de groep bevlogen Partners die momenteel al actief is. Wij selecteren onze nieuwe Partners op ambitie, drive en ervaring.
 

Hoe ziet het selectieproces eruit?

Onze selectieprocedure is zorgvuldig en duidelijk. Het begint met een kop koffie en kennismaking waarin we direct duidelijk maken wat de stappen zijn die we samen nemen. Het is een helder en overzichtelijk proces waarin beide partijen weten waar ze aan toe zijn.
 
Stap 1: Kennismaking met een kop koffie
Stap 2: Je eigen begroting maken. Het format inclusief toelichting wordt je door WerkTalent toegezonden. 
Stap 3: Inwinnen referenties, online assessment en een integriteitsinterview.
Stap 4: Gesprek directieteam
 
Het totale proces kost maximaal ca. 2-4 weken afhankelijk van de beschikbaarheid van de personen. Hiermee willen we snel en direct doorstappen, iets wat goed past bij WerkTalent.

WerkTalent gelooft in groei door splitsing. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

Volgens het splitsingsmodel zal bij succes(omzet/marge) een vestiging zich splitsen(de interne mensen, het gebied, de uitzendkrachten). Er ontstaan dus 2 aparte vestigingen die al klanten en uitzendkrachten hebben. De beste interne kandidaat wordt de Business Partner van de nieuwe vestiging en de oude blijft op zijn post. Als deze beiden vestigingen na 2 jaar weer tot deze omzet/marge komen dan splitsen ook deze vestigingen weer en ontstaan er 4 vestigingen waar de stichter dan boven zijn 4 vestigingen komt te staan als coach. Hij is dan geen meewerkend voorman meer op een vestiging, maar gaat doen wat het beste is voor zijn 4 vestigingen. Dat kan van alles zijn: zijn 4 Business Partners ondersteunen, grote accounts beheren, acquisitie, opleidingen, marketing, aannemen interne medewerkers, enz.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Social media

Facebook van WerkTalent  social-circle-linkedin  social-circle-instragram  Twitter van WerkTalent