Aanvullende informatie

Wij vinden het hartstikke leuk om je te mogen verwelkomen in de ballonnen voor ons 20-jarig jubileum. Hieronder staan wat handige informatie om te weten. 

Voorwaarden

* Deze uitnodiging is persoonlijk, alleen in overleg met WerkTalent overdraagbaar.
Geldig t/m september 2022.
Ballonvaren is een weersafhankelijke activiteit, dit betekent dat de ballonvaart last minute geannuleerd kan worden. In dat geval wordt er in overleg met u een nieuwe datum gepland.

Handig om te weten

Op de reserveringsdag
U ontvangt altijd een sms-bericht met de meteogegevens, de verzameltijd en de verzamellocatie. Ballonvaren is een weersafhankelijke activiteit. Tijden kunnen zijn aangepast aan de omstandigheden. Het is van groot belang dat u tijdig op de afgesproken verzamellocatie bent.

Is ballonvaren wel veilig?
Aerostat ballonvaarten heeft meer dan 25 jaar ervaring en voldoet aan alle door EASA (European Air Safety Agency) en Nederlandse overheid gestelde eisen. Onze door de overheid gecertificeerde en door de KNVvL erkende piloten hebben alle meer dan 1000 veilige vaarten uitgevoerd en behoren tot de beste van Nederland. De piloten werken conform EASA FCL en EASA ATO regelgeving.

Verzamellocatie
We verzamelen op de tijd en locatie die we hebben afgesproken. U wordt ontvangen door de stewards waar u kunt inchecken.

Vervoer passagiersbusjes
Wij zorgen voor het vervoer na de landing terug naar de opstijglocatie.

Wat gaan we doen bij de opstijglocatie?
Aangekomen bij de opstijglocatie wordt de heteluchtballon opgebouwd. De piloot zal na het opbouwen van de heteluchtballon, de passagiers bij elkaar roepen voor de briefing. De piloot geeft u dan uitleg over de werking van de heteluchtballon en waar u zich aan moet houden voor, tijdens en na de ballonvaart.

Hoe lang duurt een ballonvaart?
Trek er minimaal 3 tot 4 uur voor uit. Er kan vertraging optreden voor de opstijging, omdat er gewacht moet worden op optimale weercondities. Zodra u bent opgestegen kunt u ruim een uur genieten van uw onvergetelijke avontuur op hoog niveau!

Waar landen we met de luchtballon?
Ballonnen varen met de wind mee waardoor we nooit exact weten waar we landen. De piloot en stewards weten wel de richting waar de ballon heen vaart maar de landingsplek blijft een verrassing.

Champagne
Na de ballonvaart wordt de ballon weer ingepakt en volgt de Champagne Ceremonie. U wordt 'in de adelstand verheven' en er zal champagne worden geschonken. Na de champagne ontvangt u een certificaat uitgereikt door uw piloot.

Mogen achterblijvers komen kijken bij de ballonvaart?
Uiteraard! Dit spektakel is een belevenis om te zien! Van dichtbij ziet u de luchtballon opstijgen met de passagiers. De stewards geven u uitleg en een richting zodat het volgen van de luchtballon een plezierige bezigheid is. De stewards onderhouden radiocontact met de piloot waardoor een richting gegeven kan worden. 

Worden er foto's gemaakt?
Ja, er worden foto's gemaakt van uw ballonvaart maar vergeet ook uw eigen camera niet!

Wat trek ik aan?
Voor een ballonvaart is het niet noodzakelijk speciale kleding te dragen. Wat u aan zou trekken voor een stevige wandeling is geschikt voor een ballonvaart. Makkelijk zittende schoenen, bijvoorbeeld bergschoenen zijn aan te bevelen. Slippers, blote voeten en hakken zijn niet toegestaan!

Is het koud boven?
Nee, het is in de ballonmand tijdens uw ballonvaart niet kouder dan op de grond. De branders van de luchtballon zorgen voor een aangename temperatuur.

Ik ben zwanger mag ik dan ballonvaren?
Ons advies is om te wachten met een ballonvaart tot na de zwangerschap. Ballonvaren is een weersafhankelijke activiteit.

Mag ik roken en drinken?
Tijdens de ballonvaart mag nimmer gerookt worden. De ballonvaarder is niet bevoegd om personen te vervoeren die kennelijk onder invloed van alcohol en/of drugs zijn.

Is er een maximum leeftijd?
Er is geen maximum leeftijd voor het maken van een ballonvaart.
Bent u slecht ter been, laat het ons weten. Aerostat ballonvaarten heeft overal een oplossing voor om uw ballonvaart zo aangenaam mogelijk te maken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Social media

Facebook van WerkTalent  social-circle-linkedin  social-circle-instragram  Twitter van WerkTalent