Werkvoorbereider/calculator IA

Opleidingen HBO
Dienstverband Vast
Standplaats Utrecht
Salaris € 4000,- per maand
Direct naar:
Of het nu om een klein of groot project gaat: als werkvoorbereider industriële automatisering (IA) ga jij telkens weer de ultieme uitdaging aan om zo goed mogelijk te voldoen aan de wensen van klanten.

Over de functie

Van de calculatie en offerte tot uitvoering en evaluatie: jij bent van a tot z bij projecten betrokken en schakelt continu tussen projecten. Kortom: heel dynamisch en afwisselend werk, waarbij jouw dagen voorbij vliegen!

Doet een klant een aanvraag voor een project? Dan kom jij als werkvoorbereider IA in beeld. Ga je aan de slag voor het cluster Industrie, dan richt jij je op projecten voor productiebedrijven, zoals de installatie van een gloednieuwe procesinstallatie of de uitbreiding van een bestaande productielijn bij een voedingsmiddelenfabrikant. Kies je voor Water & Infra, dan werk je aan projecten voor bijvoorbeeld drinkwater- en afvalwaterbedrijven. Altijd zorg jij dat projecten op rolletjes lopen, dat de leden van het projectteam weten wat er van ze verwacht wordt en dat klanten op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen.

Heb jij zin om de IA-projecten van deze organisatie in Utrecht samen met je collega’s tot een succes te maken? Dan gaan we graag met je in gesprek!

 • Je vertaalt de wensen van een opdrachtgever of een bestek naar een gedetailleerde calculatie.
 • Na opdracht van de klant maak je een werkbegroting, planning, inclusief veiligheids- en gezondheidsplan.
 • Je stelt mede een projectteam samen van hard- en software-engineers en monteurs.
 • Je bestelt materialen, zodat het team aan de slag kan. Regelmatig check je op locatie hoe een project verloopt.
 • Gedurende het project ben je de spin in het web en verzorg je de coördinatie en aansturing. Zijn er vragen vanuit de klant of het projectteam? Dan vorm jij het eerste aanspreekpunt.

Wat wij bieden

 • Veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Voor alles toestemming vragen aan je leidinggevende? Dat hoeft bij ons niet. Je werkt in een zelfsturend team waarin ondernemerschap en eigen initiatief gewaardeerd worden.
 • Een informele werkomgeving met korte lijntjes. Alle deuren staan voor je open en in veel gevallen geldt: één telefoontje of gesprekje met een collega en het wordt geregeld.
 • Een wekelijkse borrel, personeelsfeesten, Hopcafés, teamuitjes, dartwedstrijden, filmavonden en nog veel meer evenementen met je collega’s.
 • Een goed salaris dat past bij jouw niveau en wensen in een fulltime dienstverband.
 • Zelf kiezen of je reistijd en overwerk laat uitbetalen of inwisselt voor extra vrije tijd.
 • Een jaarlijkse bonus op basis van de winst en functioneren.
 • Je hebt 25 vakantiedagen en 13 atv-dagen.
 • Uitzicht op een vast contract.

Als je bij deze organisatie rondloopt, heb je vaak helemaal niet het idee dat we zo’n grote organisatie zijn. Iedereen groet elkaar en er hangt een vertrouwde sfeer. Toch werken er meer dan 1100 mensen op onze 11 locaties en bij klanten in heel Nederland. En we groeien nog steeds.

Jouw ontwikkelmogelijkheden zijn dan ook bijna onbegrensd. Doorgroeien naar een hogere functie, jezelf specialiseren in een bepaalde markt, werken buiten de deur of juist meer op kantoor, switchen van afdeling: het kan bij ons allemaal.

Op onze kosten kun je opleidingen, cursussen en trainingen volgen om nog beter te worden in jouw vakgebied. Heb je hiervoor boeken, een laptop of ander materiaal nodig? Ook dat regelen we voor je.


Wat wij vragen

 • Minimaal een hbo-diploma industriële automatisering of elektrotechniek, of vergelijkbaar niveau door werkervaring.
 • Bij voorkeur enkele jaren werkervaring in de industriële automatisering.
 • Kennis en ervaring met de geldende normen op het gebied van techniek en veiligheid.
 • VCA VOL. Heb je dit certificaat nog niet, dan kun je het bij ons behalen.
 • Een rijbewijs B.

Over het bedrijf

Deze organisatie is in de afgelopen 100 jaar uitgegroeid tot een modern installatiebedrijf. Begonnen in Udenhout als een eenmansbedrijf in 1918 telt ons bedrijf nu ruim 1100 medewerkers en zijn we Koninklijk onderscheiden. Als totaalinstallateur die elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties ontwerpt, installeert en onderhoudt bieden wij integrale oplossingen. Met een diversiteit aan disciplines – industriële automatisering, elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties, beveiliging, sprinkler, duurzame energie, domotica, inspectie, beheer & onderhoud en service – zijn we actief in een zeer brede markt.

De kracht zit in onze mensen
Onze missie is de beste partner te zijn voor medewerkers, klanten en scholen. Medewerkers staan daarbij op nummer één, aangezien menselijk kapitaal leidt tot winst. En daarom is plezier op het werk net zo belangrijk als klanttevredenheid. Want tevreden medewerkers zorgen immers voor tevreden klanten. Niet voor niets is onze slogan: De kracht zit in onze mensen! Weliswaar technisch georganiseerd, maar de mens staat centraal.

Binnen dit bedrijf werken we met zelfsturende teams. Elk team heeft een eigen specialisme in een bepaalde discipline en werkt zelfstandig van begin tot eind aan eigen opdrachten. Door het ondernemerschap in de gehele organisatie weten mensen hoe het gaat en nemen ze zelf initiatief. Dit draagt bij aan de groei van ons bedrijf.

De beste installateur van Nederland
We hebben de ambitie om de beste en duurzaamste installateur van Nederland te worden. Daarnaast blijven we werken aan lokale aanwezigheid en oog houden voor regionale geworteldheid van medewerkers en klanten met de voordelen van een efficiënt georganiseerd bedrijf en zeer groot aanbod aan technische specialismen. Nummer 1 prioriteit blijft: medewerkers staan op nummer één en komen elke dag met plezier naar hun werk.

Solliciteren

Deze baan is jou op het lijf geschreven? Reageer meteen door te klikken op onderstaande button of bel/mail/app voor meer informatie.

Deel via social media:

Opzoek naar een andere vacature?

Of laat ons je helpen en stuur een open sollicitatie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Social media

Facebook van WerkTalent  social-circle-linkedin  Twitter van WerkTalent  social-circle-instragram  Twitter van WerkTalent