International Sales Assistant

Opleidingen HBO
Dienstverband Vast
Standplaats Gorinchem
Salaris € 2100,- tot € 2600,- per maand
Direct naar:

Voor The Medical Export Group zijn wij op zoek naar een professional die toe is aan zijn tweede of derde stap.Over de functie

Voor The Medical Export Group zijn wij op zoek naar een professional die toe is aan de tweede of derde stap in zijn of haar carrière. Als International Sales Assistant werk je projectmatig voor een aantal grote namen als het gaat om humanitaire hulp. Je gaat de uitdaging aan om volledige dossiers op te bouwen en het zwaartepunt ligt voornamelijk bij het uitbouwen van bestaande relaties.

Je dagelijkse verantwoordelijkheden zullen onder andere liggen bij:

 • Het beoordelen van nieuwe aanvragen en aanbestedingen;
 • Onderhouden van contact met de klanten om de benodigde informatie te verkrijgen met als doel de relatie verder uit te bouwen;
 • Uitbrengen van offertes, tenders en aanbestedingen;
 • Verzamelen en analyseren van (basis)gegevens voor het maken van accountplannen.


Om te zorgen voor een volledig orderdossier werk je veel samen met de collega's van de purchase, logistics en sales support. Je vraagt de informatie op bij de operations-afdelingen, verkrijgt de juiste certificaten en gecompliceerde dossiers bespreek je met de collega's.

Je werkt heel zelfstandig, kent je klanten goed en hebt een hoog verantwoordelijkheidsgevoel. In deze rol rapporteer je aan de Customer Relations Manager en werk je veel samen met verschillende afdelingen.

Wat wij bieden

The Medical Export Group is een financieel gezond bedrijf dat de medewerkers wilt laten groeien door middel van goede begeleiding, opleidingen en trainingen. Zij vinden het belangrijk om samen voor het beste resultaat te gaan, goed werkgever te zijn en medewerkers aan zich te binden.

Dat doen zij onder andere door de volgende arbeidsvoorwaarden te bieden:

 • Direct in dienst van The Medical Export Group, WerkTalent verzorgd enkel de werving en selectie;
 • Goed startsalaris, afhankelijk van opleiding en ervaring met een maximum van €3.000 bruto per maand;
 • Fulltime, vaste baan;
 • Mogelijkheid tot een contract voor onbepaalde tijd;
 • Groeiende, ambitieuze en maatschappelijk betrokken organisatie;
 • Je wordt omringt door young professionals;
 • Zeer positieve naam in de markt;
 • Concrete doorgroeimogelijkheden, bijvoorbeeld tot internationaal accountmanager;
 • Gezellige vrijdagmiddagborrels;
 • Gezamenlijke lunches, zodat je alle collega's van verschillende afdelingen goed leert kennen.


Wat wij vragen

Onze bedrijfscultuur kenmerkt zich door de dynamische, ambitieuze en commerciële instelling. Jij vindt het prettig om werkzaam te zijn deze werkomgeving, je bent pittig, resultaatgericht en wilt samen met je collega's grenzen verleggen. Natuurlijk heb jij ervaring met (internationale) offerte - en tendertrajecten en schuw jij een hoge werkdruk niet.

Ook vinden wij het belangrijk dat je:

 • Ervaring met het binnenhalen van orders en uitbouwen van relaties;
 • In het bezit bent van een HBO diploma;
 • Woonachtig bent in de omgeving van Gorinchem;
 • Kennis en ervaring hebt van ERP-systemen, bij voorkeur Navision.


Voldoe je niet volledig aan bovenstaande wensen maar ben jij er van overtuigd dat jij degene bent die van toegevoegde waarde is? We zijn erg benieuwd naar jouw motivatie!

Over het bedrijf

The Medical Export Group ondersteunt internationale organisaties en overheden in hun streven om de gezondheid van mensen in landen met lage en middeninkomens te verbeteren. Dat doet de MEG door het leveren van medicijnen, medische producten en diensten. De MEG is een internationale medische groothandel met een stevig fundament van ervaring en kennis. Afnemers zoals Unicef, de Wereldgezondheidsorganisatie en Artsen Zonder Grenzen bieden met de geleverde producten en diensten structurele en acute hulp in noodsituaties.

Onze bedrijfscultuur kenmerkt zich door de dynamische, ambitieuze en commerciële instelling. De sfeer welke je kan verwachten hangt dicht aan tegen een bankcultuur; jasje, dasje, mantelpakjes: het passeert regelmatig de revue. Maar ook als jij lekker in een zomerjurkje of polo wilt paraderen, ben je van harte welkom; als je maar verzorgd bent en een frisse uitstraling hebt! Ook kennen wij weinig hiërarchische sfeer, de directeur luncht net zo graag met de magazijn medewerkers als de accountmanager!

Anderhalf jaar geleden zijn wij verhuisd naar ons gloednieuwe kantoorpand, inclusief warehouse waar we mooi zichtbaar zijn vanaf de A15. We liggen lekker centraal en zijn gemakkelijk te bereiken vanaf Rotterdam, Tilburg, Breda en Utrecht. Dat is maar een half uurtje rijden!Solliciteren

The Medical Export Group heeft als partner van WerkTalent Gorinchem de zoektocht naar een nieuwe collega bij ons uitgezet. De eerste kennismakingsgesprekken zullen dan ook met Floortje (Functiespecialist Office) gevoerd worden, in dit gesprek bespreken wij jouw wensen, ambities en natuurlijk de organisatie en functie. Mocht er van beide kanten een klik zijn en dit de juiste stap in jouw carrière zijn, stellen we je met veel plezier voor bij The Medical Export Group. Mocht de match er niet zijn, zullen wij uiteraard op zoek gaan naar de juiste organisatie en functie dat past bij jouw carrièrepad.

Op het moment dat de MEG ook enthousiast is, zullen zij jou uitnodigen voor een eerste gesprek en mogelijk een (afrondend) tweede gesprek. Uiteraard helpen wij beide partijen bij de eventuele onderhandelingen en zodra alle partijen blij zijn met het resultaat feliciteren wij je van harte met je nieuwe uitdaging.

Wil je meer weten over de functie, organisatie of ben je benieuwd wat WerkTalent voor jou kan betekenen? Ik vertel je er graag alles over: floortjedevalk@werktalent.com | 06-19034538Deel via social media:
Floortje de Valk

Opzoek naar een andere vacature?

Of laat ons je helpen en stuur een open sollicitatie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Social media

Facebook van WerkTalent  social-circle-linkedin  Twitter van WerkTalent  social-circle-instragram  Twitter van WerkTalent