Service engineer buitendienst

Opleidingen HBO
Dienstverband Vast
Standplaats Rotterdam
Salaris € 3500,- tot € 4200,- per maand
Direct naar:
Ben jij de ervaren service engineer die affiniteit met ICT en/of automatiseringssystemen heeft? Heb je ook nog eens een elektroachtergrond en ben je op zoek naar een gave nieuwe werkgever? Dan past de onderstaande vacature absoluut bij jou!

Dit ga je doen

Een bruto maandsalaris van €3500 a €4200 (afhankelijk van ervaring), een winstdelingsregeling en allerlei andere uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden maken de functie van service engineer automatiseringssystemen een enorm aantrekkelijke functie, dat begrijpen wij. Toch is het ook goed om te weten wat de functie precies is en juist daarom hebben wij deze hieronder uitgebreid beschreven.

Als fulltime service engineer (buitendienst) van automatiseringssystemen voor de tuinbouw verricht je jouw werkzaamheden voornamelijk bij de eindklant op locatie. De ene keer werk je gewoon in de regio, de andere keer elders in Nederland of België en een aantal keer per jaar mag je gedurende een aantal dagen naar het buitenland. Waar je de ene keer bijvoorbeeld in Tsjechië of Engeland zit mag je de andere keer een gaaf project begeleiden in Oostenrijk, Mexico, Kenia of Amerika. In jouw rol begeleid jij de eindklant in hun dagdagelijkse werkzaamheden. Jij adviseert, ondersteunt en begeleid hen en namelijk waar nodig. Zo geef je advies omtrent de diverse softwarepakketten voor klimaat- en arbeidsregistratie en ondersteun je hen bij de ingebruikname ervan. Daarnaast ondersteun je de directe samenwerkingspartners en jouw collega's bij de engineering van de systemen, stel je (samen met hen) de systemen in bedrijf en geef jij uitgebreide werkinstructies om het in gebruik nemen mogelijk te maken.

Daarnaast ben jij ook mede verantwoordelijk voor het updaten van de onderhoudscontracten bij de huidige eindklanten in de Benelux. Ook werk je gemiddeld één dag per week op de helpdesk en draai je eens per 6 weken een standby-/storingsdienst om allerlei problematiek op te lossen. Hierbij gaat het om de meest uiteenlopende technische vragen waarbij zij jouw expertise van de automatiseringssystemen nodig hebben.

Zoals gezegd begeleid je in jouw rol projecten op locatie, juist daarom moet je goed inzichtelijk hebben wat er gebeurd op een project, wat er nodig is en wat er mogelijk is om de klant te voorzien in zijn/haar wensen en behoeften. Omdat jij deze klant intensief begeleid, weet jij precies wat er bij de klant speelt en juist daarom ben jij een belangrijke speler in de verdere ontwikkeling en/of uitbreiding van de systemen. In jouw functie kom je te werken in een groep van circa 15 directe collega's, kenmerkend voor dit team is dat men elkaar helpt waar nodig en het aanvoelt als één familie.

Dit krijg je

Als service engineer (buitendienst) staan de opdrachtgevers voor je in de rij, dat beseffen wij ons maar al te goed.
Dat is ook de reden waarom onze opdrachtgever hier het nodige tegenover stelt, zo verkrijg je namelijk o.a. het onderstaande:

  • Een bruto maandsalaris van €3500 a €4200 (afhankelijk van ervaring)
  • Goede/ruime onkostenvergoedingen (indien deze gemaakt worden)
  • Een jaarlijkse winstdelingsregeling (deel van de winst)
  • Overuren in de vorm van 'tijd voor tijd' of direct uitbetalen!
  • Allereerst één jaarcontract en bij gebleken geschiktheid een contract voor onbepaalde tijd (vaste aanstelling)
Om jouw werkzaamheden uit te kunnen voeren verkrijg je vanzelfsprekende een telefoon, laptop en auto van de zaak welke je tegen betaling ook privé mag gebruiken.
Daarnaast heeft onze opdrachtgever een zeer actieve personeelsvereniging, denk bijvoorbeeld aan diverse borrels, jubilarissen, verjaardagen etc.
Om je dit te houden is er ook een mogelijkheid tot een bedrijfssportregeling voor maar €10 p/m en zijn er ruime studiemogelijkheden voor je beschikbaar.

Dit ben je

Zoals je hebt kunnen waarnemen in de uitgebreide functieomschrijving is de openstaande vacature veelomvattend, je moet immers van goed huizen komen om in aanmerking te komen.
Om na te gaan of jij voldoet aan deze criteria hebben wij deze puntsgewijs voor je weergegeven:

  • HBO of MBO+ niveau (elektrotechniek of een andere relevante opleiding)
  • Affiniteit / werkervaring in de ICT (een echte ICT-er ben jij niet, wel heb je er enige affiniteit mee)
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
  • Bereid tot het werken in het buitenland (10 a 15 x per jaar)
  • Enige kennis van de (glas)tuinbouw
Een echte service engineer is naar ons idee daarnaast ook nog eens analytisch, communicatief vaardig, commercieel/adviserend ingesteld, en uiteraard klantgericht! Je bent in jouw functie veel 'op pad' waardoor je zelfstandig werkzaam zult zijn. Stiekem ben je ook wel een avonturier, iets wat nodig is omdat je ook geregeld in het buitenland zult werken. 

Hier ga je werken

Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in het wereldwijd implementeren van allerlei automatiseringssystemen voor ieder type tuinbouwonderneming. Hierbij staat maatwerk innovatie, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid centraal. Door oplossingen op maat te leveren in combinatie met de nodige trainingen, adviezen, service en begeleiding tracht onze opdrachtgever ernaar om echt een meerwaarde te zijn voor zowel de klant als de samenwerkingspartners. Elke dag weer is onze opdrachtgever op zoek naar nieuwe mogelijkheden van innovatie, dit om ook in de toekomst echte maatwerkoplossingen te kunnen leveren aan hun klanten/samenwerkingspartners. In jouw rol ben je veel onderweg (bij klanten), toch ben je daarnaast ook werkzaam op het kantoor in Vlaardingen. Dit is overigens gemakkelijk aan te rijden vanuit de regio Westland, Den Haag, Rotterdam, Midden-Delfland en Lansingerland. Binnen de organisatie werken ongeveer 100 medewerkers, mede door jou aan te trekken hoopt men te kunnen groeien naar circa 120 medewerkers in 2020.

Interesse?

Ben jij DE service engineer waar onze opdrachtgever om staat te springen? Reageer dan snel en wie weet zitten wij binnenkort aan een kop koffie. Via de sollicitatie button kun direct je solliciteren, vergeet hierbij je cv inclusief een korte motivatie hierbij niet bij te voegen. Heb je vragen? Bel mij gerust even: 010-2437383 of stuur mij een mail: pascalwissenburg@werktalent.com

Deel via social media:

Op zoek naar een andere vacature?

Of laat ons je helpen en stuur een open sollicitatie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Social media

Facebook van WerkTalent  social-circle-linkedin  social-circle-instragram  Twitter van WerkTalent