Business Controller

Opleidingen HBO
Dienstverband Vast
Standplaats Franeker
Salaris € 4500,- tot € 5000,- per maand
Direct naar:
Heb jij een sterk analytisch en cijfermatig inzicht? Ben jij een expert in het meedenken over strategische vraagstukken en heb jij affiniteit met een dynamische werkomgeving?Dan ben jij de fulltime Business controller die wij zoeken

Dit ga je doen

Ter uitbreiding van het team zijn wij op zoek naar een Business Controller die het management ondersteunt en adviseert bij strategische vraagstukken. Binnen deze functie neem je verschillende taken op je. Zo denk je mee over het efficiënter inrichten en verbeteren van bedrijfsprocessen, maar ben je ook verantwoordelijk voor het bewaken en verbeteren van de financiële positie en resultaten van de QLP bedrijven in Friesland.

Je helpt de Algemeen Manager met investerings- en uitbreidingsvraagstukken, het monitoren van de tuinen en de logistieke afdeling en onderzoekt afwijkingen t.o.v. budget. Door middel van klant, product en marktanalyses ben jij in staat de financiële en operationele data overzichtelijk te presenteren en verklaren, waarmee jij het management van advies kan voorzien.Verder houd jij je o.a. bezig met:

 • Optimaliseren van de administratieve processen
 • In kaart brengen van kansen en risico’s
 • Uitvoeren van data analyses en maken van voorspellingen (financieel en
  operationeel)
 • Analyseren van marges
 • Budget bewaking en analyse vs actuals
 • Kostprijsbeheersing
 • Opzetten en opvolgen van dashboard voor management
Onderstaand nog wat algemene taken die bij deze vacature horen:

Signaleringsfunctie ter verbetering en/of winstgevender maken van bedrijfsprocessen;
In kaart brengen van kansen en risico’s; Vertaalslag van strategie/bedrijfsfilosofie naar financiële stuurinformatie; Ontwikkelingen in de markt vertalen naar voorspellingen;
Ontwikkelingen in de markt vertalen naar aanbevelingen; Voorspellingen blijven analyseren en monitoren; Bedrijfsanalyses uitvoeren en rapportages opstellen;
Strategische doelen vertalen naar KPI’s; (Proces)verbeteringen zien en doorvoeren;
Adviseren MT over bovenstaande punten.

Dit krijg je

De divisie waar deze bedrijfstak deel van uit maakt, bestaat uit meerdere internationale bedrijven waar je als persoon de mogelijkheid krijgt om jezelf te ontwikkelen. Het financiële team bestaat uit 5 werknemers, werkzaam vanuit de locaties Poeldijk en Sexbierum. Er heerst een open sfeer, de medewerkers zijn betrokken bij hun relaties en hebben passie voor het product. De interne communicatie is informeel en er zijn korte lijnen, zodat snel geschakeld kan worden in deze altijd dynamische wereld van verse groenten en fruit. Geen dag is hier hetzelfde!

Wij bieden jou:

 • Een jaarcontract (40 uur per week)
 • Een marktconform salaris (gebaseerd op leeftijd en ervaring)
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden
 • Een prettige werkplek
In de functie krijg veel vrijheid. De functie van Business Controller is een nieuwe functie en dus een uitdaging om deze functie in te vullen en alles verder te professionaliseren. Je hebt dagelijks contact met jouw collega’s van het hoofdkantoor om te sparren en de juiste informatie te verzamelen.
Biologische markt is aan het groeien, de Bio divisie (waar deze bedrijfstak onderdeel van is) wil de grootste worden en heeft nu al een enorm groot marktaandeel van de biologische markt in handen. Hier kan deze kandidaat een mooie bijdrage aan leveren.

Dit ben je

Je bent nauwkeurig, betrouwbaar en stelt kritische vragen bij het signaleren van afwijkingen in de administratie. Verder ben je proactief, zelfstandig, ben je gewend te werken in een dynamische omgeving en ga je een uitdaging niet uit de weg. Daarnaast vinden we het volgende op jouw CV:

 • Een afgeronde HBO-opleiding in een relevante, economische richting;
 • Je hebt zo’n twee à drie jaar werkervaring in een financieel administratieve functie;
 • Kennis van en ervaring met MS Office (uitstekend in Excel)
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Kennis van en ervaring met ERP systemen (bijv. SAP/ Navision) en een Power BI
  tooling is een pré;
 • Affiniteit met de AGF is een pré.

Hier ga je werken

Onze opdrachtgever heeft een aparte biologische afdeling binnen het gehele bedrijf. . Deze divisie is onderverdeeld in een handels- en teelttak. De teelttak, Quality Life Produce (QLP), is een samenwerking van verschillende biologische telers in zowel Nederland als Spanje.

Het teelbedrijf in Nederland is gespecialiseerd in glasgroenten, zoals komkommers, paprika’s en tomaten. Door jarenlange ervaring in de biologische teelt is de opdrachtgever uitgegroeid tot één van de grootste biologische telers onder glas. Toewijding, ambacht en groene vingers staan hierbij centraal!

Interesse?

Op het moment dat jouw cv bij ons binnen is bekijken wij jouw cv. Is er een match met onze opdrachtgever, dan nemen wij contact met je op voor het maken van een afspraak. Dit vind, normaal gesproken, bij ons op de vestiging Zwolle plaats, maar een afspraak in Friesland kan natuurlijk ook. Tijdens dit sollicitatiegesprek bespreken we jouw werkervaring en wensen voor de nieuwe uitdaging. Daarnaast geven wij extra informatie over (de werkzaamheden van) het bedrijf. Zien wij dan nog steeds een klik en ben jij ook enthousiast, dan stellen wij je gelijk direct voor bij de opdrachtgever.

Is de opdrachtgever ook enthousiast over jouw cv, dan word je door hen ook uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Na een positieve terugkoppeling vanuit jullie beiden, wordt er een tweede gesprek en misschien daarna ook nog wel een derde gesprek gepland. Staan alle lichten op groen, dan wordt het contract opgesteld door de opdrachtgever en ga je DIRECT bij hun dienst.

Wil je eerst meer informatie over deze vacature, neem dan contact op met Patrick Spijker via tel. 06-13 87 54 77. Wil je direct solliciteren, maak dan gebruik van de sollicitatieknop. Ik hoop je snel te spreken!

Deel via social media:

Op zoek naar een andere vacature?

Of laat ons je helpen en stuur een open sollicitatie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Social media

Facebook van WerkTalent  social-circle-linkedin  social-circle-instragram  Twitter van WerkTalent