Junior Werkvoorbereider

Opleidingen HBO
Dienstverband Tijdelijk met uitzicht op vast
Standplaats Eindhoven
Salaris € 2200,- tot € 2500,- per maand
Direct naar:
Ben jij áltijd bezig met kosten, plannen en organiseren? Je voelt je als een vis in het water als onmisbare schakel tussen sales, productie, montageplanning en klant. Sta jij stevig in je schoenen en heb je oog voor de klant? Lees dan snel verder!

Dit ga je doen

Een werkvoorbereider is iemand die actief is in technische branches en zorgt voor het calculeren, ondersteunen en voorbereiden van alle werkzaamheden. Zo is hij bijvoorbeeld verantwoordelijk voor werktekeningen, planningen, werkinstructies en de inkoop van materialen. Binnen de brede functie van werkvoorbereider zijn er specifieke deelfuncties als calculator, planner en (technisch) tekenaar, die ook wel als aparte functie worden bekleed.

Wat doet een (assistent) werkvoorbereider?
Werkvoorbereiders zorgen dat aan alle voorwaarden is voldaan om met de werkzaamheden te kunnen beginnen. Wat hun precieze bezigheden zijn, hangt sterk af van het bedrijf waarvoor ze werken en welke deelfuncties ze uitoefenen. Werkvoorbereiders hebben over het algemeen drie rollen: die van calculator, technisch tekenaar en planner. De rollen van planner en calculator lijken erg op elkaar: het verschil is dat bij een calculator de nadruk meer op de berekeningen ligt dan bij de planner.

Calculator
De calculator maakt op basis van tekeningen, bestekken en overige informatie (zoals kost- en inkoopprijs) berekeningen van de benodigde uren en materialen, zodat een begroting kan worden opgesteld. Verder maakt hij onder andere risicoanalyses, beoordeelt hij offertes, signaleert hij eventuele besparingsmogelijkheden of manieren om de kostprijs te drukken en zorgt hij voor een correcte nacalculatie.

Planner
In de rol van planner is men verantwoordelijk voor de (detail)planning van een project, waarbij meer specifieke taken bijvoorbeeld kunnen zijn: het vaststellen van het benodigd aantal arbeidsuren, het maken van een werkrooster, het verschaffen van werkinstructies, de inkoop van materiaal, het verkrijgen van vergunningen en het contact met opdrachtgevers en leveranciers.

Technisch tekenaar
Een technisch tekenaar levert gedetailleerde technische tekeningen van installaties of producten, meestal met behulp van CAD (Computer Aided Design)-systemen. Hij voorziet de tekeningen van maten, verwijzingen en bijschriften.

In de praktijk zullen de verschillende rollen van de werkvoorbereider elkaar vaak overlappen. Er zijn echter ook werkvoorbereiders die zich alleen toeleggen op een specifiek onderdeel van de werkzaamheden.

Je werktijden zijn overdag van maandag t/m vrijdag overdag tussen 7u00 - 17u00.

Dit krijg je

Wij bieden een leuke, zelfstandige en afwisselende vaste baan voor iemand die wel al wat werkervaring heeft opgedaan. Je start als assistent/ junior in deze rol en kunt dan rekenen op het volgende:
 • Een goed salaris tussen de €2.200 en €2.500,- bruto per maand
 • Reiskostenvergoeding (indien meer dan 10 km)
 • Ruime inwerkperiode
 • Werken bij een modern en sterk groeiende organisatie
 • Doorgroei in je functie
 • Wij bieden een fulltime baan met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd

Dit ben je

Je past bij dit bedrijf wanneer je over iets van werkervaring beschikt of starter bent in deze rol en uiteraard affiniteit hebt met techniek. Daarnaast verwachten wij het volgende:
 • Je beschikt over MBO werk- en denkniveau
 • Het lezen, analyseren en combineren van verschillende technische tekeningen is voor jou een fluitje van een cent
 • Je bent administratief sterk en kan werken met ERP en Office programma’s
 • Kostenbewust en efficiënt plannen en organiseren
 • Communicatief sterk en met oog voor de klant

Hier ga je werken

Dit bedrijf behoort tot de wereldwijde top op het gebied van hightech verpakkingen en tooling. Zij ontwikkelen, cleanen, produceren en beheren de logistieke stroom van verpakkingen voor hoogwaardige industriële producten. Zeer kwetsbare, kostbare onderdelen krijgen hierbij de bescherming die zij nodig hebben tijdens transport over de hele wereld. De kracht zit in de totaaloplossing. Ze ontwikkelen niet alleen klantspecifieke verpakkingsmaterialen, maar verzorgen het gehele traject.

Vanuit het service center in Eindhoven zorgen zij ervoor dat waar ook ter wereld herbruikbare verpakkingen worden opgehaald, gereinigd en gerepareerd tot nieuwstaat. Ze doen dat voor wereldspelers uit o.a. de semiconductor-, elektronica-, aerospace-, medische industrie, machinebouw en mechanische componenten.

De activiteiten zijn als volgt onderverdeeld:
• Production;
• Cleanroom Solutions;
• Projects (ontwikkeling);
• Logistics Services.

Bij deze groep van bedrijven werken ruim 500 medewerkers verspreid over 7 vestigingen. Het hoofdkantoor van dit bedrijf is gevestigd in Eindhoven, Nederland. Daarnaast hebben ze een vestiging in Maleisië, Singapore en twee vestigingen in Amerika. Binnen de groep hebben ze tevens een gespecialiseerd bedrijf op het gebied van kunststofbewerking, Cleaning en op het gebied van houtbewerking.

Bij dit bedrijf werken ca. 500 personeelsleden verspreid over een 7-tal vestigingen in Nederland, Maleisië, Singapore en de VS. Hierdoor kunnen we wereldwijd onze diensten 24/7 aanbieden.

In ruim 30 jaar tijd heeft dit bedrijf een positie veroverd in de top op het gebied van high tech packaging. Deze geweldige prestatie is alleen mogelijk dankzij de gemotiveerde inzet van al de professionals en teams op het gebied van cleanrooms, productontwikkeling, verkoop, productie (houtverwerking, schuim, plastics en metalen), logistiek en serviceafdelingen.

Dagelijks worden de medewerkers uitgedaagd om oplossingen te bedenken en te produceren voor toonaangevende en internationale klanten in de high-end marktsegmenten van semi-conductors, elektronica, medische- en optische technologie, lucht- en ruimtevaart, machinebouw en mechanische componenten.

Kortom, dit bedrijf heeft veel te bieden als het gaat om persoonlijke ontwikkeling.

Interesse?

Onze opdrachtgever heeft de zoektocht voor een full time assistent/ junior Werkvoorbereider in handen gelegd van WerkTalent Eindhoven.
Het eerste gesprek zal daarom met ons van WerkTalent zijn. We bespreken jouw wensen, ambities en uiteraard de functie en organisatie. Vervolgens introduceren we je wellicht bij het bedrijf, plannen we de gesprekken voor je in en begeleiden wij je door de gehele procedure.

Zie jij een 80% match? Zoek jij een voltijd functie, overdag en met veel afwisseling, uitzicht op vast werk en ruimte voor persoonlijke groei?
Klik dan hieronder of bel even met onze vestiging Eindhoven via 040-303 0987. Je kunt mij ook bereiken via WhatsApp op 06-300 99 526!

Het praat gemakkelijker als we je cv kunnen inzien. Dus mocht je vragen hebben, stuur mij dan a.u.b. ook je CV eerst even door via de knop 'Stuur e-mail' hier rechtsboven.

Ik hoor graag van je!

Deel via social media:

Op zoek naar een andere vacature?

Of laat ons je helpen en stuur een open sollicitatie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Social media

Facebook van WerkTalent  social-circle-linkedin  social-circle-instragram  Twitter van WerkTalent