Comm./backoffice medewerker (export)

Opleidingen MBO
Dienstverband Vast
Standplaats Dordrecht
Salaris € 2500,- tot € 3000,- per maand
Direct naar:
In deze zeer diverse rol is geen enkele werkdag hetzelfde! Jouw kennis van logistics en export wordt uitgedaagd en communicatief sta je met tal van partijen in verbinding.

Over de functie

Jij gaat aan de slag binnen een functie die jou continu in beweging zet en uit blijft dagen. Jouw kennis over douaneformaliteiten, ervaring met export, nationaal en internationaal weg- en lucht transportklantvriendelijke houding en uitstekende communicatieve skills waarin je met verschillende partijen kunt levelen worden in deze functie optimaal benut. In een team van 4 man/vrouw sterk weet jij te schakelen met de afdelingen Sales, Export en Private label en lukt het jullie om de af te leveren goederen – die vaak zowel intern geproduceerd als extern ingekocht worden – op tijd maar ook als één gezamenlijke order af te leveren. Oh ja, om het nog uitdagender te maken gaat het hier over diervoeding! Er wordt van jou verwacht dat je (na een uitgebreid inwerktraject) weet in te schatten welke papieren, certificaten en andere documenten benodigd zijn om de orders af te leveren.

De afdeling Customer Service ontvangt orders van het Salesteam Nederland, Export en Private Label alsook directe bestellingen van klanten. Het is de taak van het team om vanaf de bestelling tot aan de levering bij de klant alles te regelen. Onze relatie verhandelt feed producten over de hele wereld (maar ook binnen onze eigen landsgrenzen) hier komt natuurlijk veel bij kijken met betrekking tot regulering en documentatie. Schakelen doe je met collega’s van Sales en Trade, klanten, leveranciers en transporteurs.

• De prijsafspraken worden door het salesteam gemaakt, het transport is soms voor gezorgd maar soms ook niet, dan komt het onder jouw verantwoordelijkheid te vallen.
• Alle administratieve en logistieke afhandeling die daartussen zit is jouw team verantwoordelijk voor.
• Je onderzoekt en bewaakt de interne- en externe voorraad, deze worden vaak in één bestelling gecombineerd afgeleverd
• Zelfstandig zoek je uit welke (douane)documentatie en certificaten benodigd zijn om dit te kunnen doen.
• Daarbij neem je klachten van klanten in behandeling zodat corrigerende en preventieve maatregelen geïnitieerd kunnen worden.

Wat wij bieden

• Een internationale organisatie met groeimogelijkheden
• Insteek van deze functie is direct op (jaar)contract met uitzicht op vast dienstverband
• Salarisrange tussen de €2500,- en €3000,- per maand op fulltime basis
• Onderdeel van een hecht team binnen een informeel bedrijfscultuur

Wat wij vragen

• Je hebt een afgeronde MBO of HBO opleiding in een logistieke- of gerelateerde richting
• Je hebt minimaal 3 jaar relevante ervaring met export en douaneformaliteiten op een Customer Services afdeling van een productie- en verkooporganisatie.
• Je bent klantgericht, in staat om zelf in te schatten welke informatie en documenten je bij welke bestelling nodig hebt én waar je deze kunt verkrijgen.
• Je bent flexibel ingesteld, durft proactief te schakelen met in- en externe partijen en verantwoording af te leggen aan management.
• Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal zowel in woord als geschrift. Frans en Duits zijne en pré.

Over het bedrijf

Onze opdrachtgever is een concern dat zich specialiseert in de ontwikkeling, productie en het vermarkten van dierenvoeding. Zij produceren onder andere diervoeding duiven, vogels en knaagdieren evenals de marketing en verkoop van premium producten voor honden en katten. Yep, grote kans dat de voeding voor jouw huisdier vanuit onze relatie komt!
Je komt te werken bij een grote internationale organisatie. De Nederlandse tak is gevestigd in Dordrecht, hierbij nemen zij een prominente positie in en zijn prima bereikbaar vanuit regio Drechtsteden en Rotterdam.

Solliciteren

Interesse in de functie en ben jij op jouw beurt interessant voor ons? Wacht niet langer en solliciteer direct, of bel/mail voor meer info.

Deel via social media:

Opzoek naar een andere vacature?

Of laat ons je helpen en stuur een open sollicitatie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Social media

Facebook van WerkTalent  social-circle-linkedin  Twitter van WerkTalent  social-circle-instragram  Twitter van WerkTalent