Logistiek magazijn
 • Home
 • Werken als logistiek medewerker

Werken als logistiek medewerker

Werken als logistiek medewerker waar jij samen aan de slag gaat in een enthousiast team van collega’s? Dat kan! Jij werkt namelijk samen met heftruckchauffeurs om de goederen in het magazijn te krijgen. Hierbij werk jij als logistiek medewerker ook samen met de laders en lossers en met de magazijnmedewerkers en orderpickers zorg jij ervoor dat alles op de juiste plek staat. Dit doe jij natuurlijk bij logistieke bedrijven in verschillende sectoren. Van de horeca tot aan het vliegveld, het is allemaal mogelijk als logistiek medewerker!

Wat doet een logistiek medewerker?

Hoe komen toch al die pakketten bij mensen thuis? Nou, door jou als logistiek medewerker! Jij houdt je bezig met alles dat in het magazijn gebeurd. Dit zijn bijvoorbeeld de inkomende en uitgaande goederen. Heeft een collega hulp nodig? Jij doet het als logistiek medewerker! Komt er een nieuwe lading binnen? Jij fixt het wel even. En welke taken een logistiek medewerker nog meer heeft?

 • Sorteren en ompakken van pakketten
 • Administratief werk
 • Signaleren en herstellen van fouten in het logistieke proces
 • Kwaliteitscontroles uitvoeren

Het laden en lossen doe jij niet altijd met de hand, maar vaak met een hef- of reachtruck. Als dit is gebeurd, ga jij alle goederen een eigen plek geven in het magazijn. Wel zo overzichtelijk! En loopt een proces niet helemaal zoals het hoort? Dan kom jij als logistiek medewerker meteen in actie en kijkt wat er mis gaat.

Heftruckchauffeur
Vrouwelijke medewerker in magazijn

Logistiek medewerker salaris

Een logistiek medewerker verdient tussen de €1880 en €2545 bruto per maand onder behoud van een 40-urige werkweek. Dit is gebaseerd op de gegevens van werkzoeken.nl.  Werk jij in ploegendiensten? Dan komt er nog een ploegentoeslag bij. Ook krijg jij als logistiek medewerker in de meeste gevallen reiskostenvergoeding. Wil jij meer gaan verdienen? Dan kan jij doorgroeien naar bijvoorbeeld:

 • Teamleider logistiek: werkzaamheden uitvoeren en coördineren. Jij zorgt ervoor dat er overzicht is en dat jij jouw team aanstuurt op de werkvloer.
 • Logistiek supervisor: jij houdt je bezig met processen verbeteren en organiseer jij de gehele goederenstroom.

Waarom werken als logistiek medewerker?

Een logistiek medewerker verveelt zich nooit! Het werk is veelzijdig en daardoor is geen dag hetzelfde. Van orders inpakken tot aan goederen op de juiste plek zetten met de reachtruck. Zeker met het groeiende aantal webshops is het een toekomstbestendig beroep. Dat maakt het ook meteen nuttig werk. Jij zorgt er als logistiek medewerker voor dat consumenten hun pakketje op tijd thuis bezorgd krijgen. En heb jij geen diploma? Dan kan jij ook gewoon lekker aan de slag. Er zijn ook genoeg doorgroeimogelijkheden, zoals naar productiemedewerker, reachtruckchauffeur, heftruckchauffeur of teamleider. Aan jou de keus als logistiek medewerker!

Twee collega's werken samen

Past de functie als logistiek medewerker bij je?

Wanneer jij als logistiek medewerker aan de slag gaat zijn een aantal zaken handig om te weten. Op basis daarvan kun jij beslissen of het werk bij je past of niet. Zo ben jij iemand die graag samenwerkt. Niet alleen leer jij je collega’s dan goed kennen, jullie weten ook op elkaar in te spelen. Daarnaast ben jij nauwkeurig en bereid om verantwoordelijkheid te dragen. De hele logistieke keten moet namelijk wel blijven draaien, en daar ben jij hard voor nodig! De meeste logistieke medewerkers werken in ploegendiensten, maar het kan ook voorkomen dat jij als logistiek medewerker in dagdienst werkt.

Leuke bedrijven om voor te werken

 • Optimum Group | Vila Etiketten: een expert op het gebied van zelfklevende etiketten en flexibele verpakkingsoplossingen. Vila Etiketten is onderdeel van een internationale groep van 17 drukkerijen. Wie weet blijf jij als logistiek medewerker heel lang plakken bij dit bedrijf!
 • CEVA Logistics: hier werk jij aan oplossingen voor complexe vragen van diverse klanten. Als logistiek medewerker ga jij bijvoorbeeld op het bouwterrein machines verplaatsen of laden op diepladers / containers.
 • Simon Loos: grote kans dat jij wel eens een vrachtwagen van Simon Loos op de weg hebt gezien! Dag in, dag uit ben jij bezig met klanten zoals Albert Heijn, FrieslandCampina, Jumbo, Plus en Heineken te ontzorgen.

Start als logistiek medewerker

Ben jij enthousiast en wil jij graag aan de slag als logistiek medewerker? Bekijk dan snel de vacatures of neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt!

Logistiek medewerker vacatures

Filter
vacatures

Geselecteerde facetten

{{result.item.title}}

{{result.item.descriptions.summary.substring(0,150)}}...

{{result.item.descriptions.summary}}

Sluiten