Dozen op lopende band
 • Home
 • Werken als productiemedewerker

Werken als productiemedewerker

Werken als productiemedewerker betekent dat jij een belangrijke rol speelt in het productieproces. Door jouw assisterende en uitvoerende taken draag jij bij aan het bewerken van een product. Welke taken dit zijn? Dat lees jij hier! Benieuwd welke productiemedewerker vacatures openstaan? Klik op de button hieronder en ontdek of jouw droombaan ertussen staat!

Wat doet een productiemedewerker?

Als productiemedewerker heb jij een breed takenpakket. Zo kan jij aan de slag met het bedienen van machines, aan de lopende band staan of in het magazijn werken. Het verschilt altijd per bedrijf wat jouw taken daadwerkelijk zijn, maar wij hebben een globaal beeld geschetst wat jij kan verwachten:

 • Bedienen van machines
 • Producten handmatig in elkaar zetten
 • Kwaliteitscontroles uitvoeren om de kwaliteit te garanderen
 • Jouw werkplek netjes houden
 • Onderhoudswerkzaamheden
 • Voorraden op tijd aanvullen

Een werkdag verveelt dus nooit! Jij bent altijd lekker bezig en samen met jouw collega’s zorg jij ervoor dat het productieproces vlekkeloos verloopt.

Drie medewerkers bij machine
Medewerker aan de lopende band

Salaris productiemedewerker

Als productiemedewerker verdien jij volgens werkzoeken.nl tussen de €1855,00 en de €2510,00 per maand. Dat is gemiddeld €2180,00, op basis van een 40-urige werkweek. En hoe meer ervaring jij hebt, hoe meer jij (gaat) verdienen. Als jij in de avond, nacht en/of weekend werk verdien jij ook meer, omdat er dan toeslagen bovenop komen.

Het productiemedewerker salaris is altijd afhankelijk van het bedrijf, jouw leeftijd en de branche waarin je werkt.

Doorgroeimogelijkheden

Als productiemedewerker is het mogelijk om door te groeien naar bijvoorbeeld (proces)operator of heftruckchauffeur. Wist jij dat jij bij de WerkTalent Academy kunt werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling? Wij hebben meer dan 200 gratis online trainingen en cursussen. Ook kun jij bij ons je VCA, heftruck- of reachtruckcertificaat halen!

Waarom werken als productiemedewerker?

Het voordeel productiewerk is dat jij eigenlijk overal terecht kunt waar goederen geproduceerd worden. Denk bijvoorbeeld aan een fabriek, productafdeling of logistieke afdeling. Zo kan jij bijvoorbeeld aan de slag in de metaalbewerking, farmaceutische industrie (geneesmiddelen) of voedingsmiddelenindustrie.

Het voordeel is dat jij meestal werkt in ploegendiensten en dat jij op voorhand weet welke uren jij werkt. Meestal werk je voor de spits, dus jij hoeft nooit in de file te staan! Ook op het gebied van werk-privé balans is werken in ploegendiensten voordelig. Na jouw shift heb jij voldoende tijd om leuke dingen te ondernemen!

Medewerker aan machine

Past deze functie bij je?

Om als productiemedewerker te starten zijn er een aantal eigenschappen die handig zijn om over te beschikken.

 • Flexibel – werken in ploegendiensten vind jij niet erg
 • Gestructureerd werken – het productieproces moet wel goed blijven verlopen
 • Stressbestendig – is er een storing op een machine? Jij schakelt meteen om het op te lossen
 • Samenwerken – aan de lopende band met je collega’s of schakelen tussen machines

Herken jij jezelf in bovenstaande? Dan is productiewerk vast iets voor jou! Twijfel jij nog? Neem dan contact op met jouw dichtstbijzijnde vestiging van WerkTalent. Ze helpen je graag met al jouw vragen!

Leuke bedrijven om voor te werken

 • Van Ballegooijen Foods: zij verwerken room tot hoogwaardige melkvet- en deegproducten, zoals boter. Wist jij dat pas in 1966 boter voor het eerst werd verscheept naar Japan!?

 • Bredabest: Pinda of nootje erbij? Dit bedrijf is een van de grootste pinda- en notenverwerkers van Europa! Ook maken ze kant & klare producten in kleinverpakkingen, zoals pindakaas! Mmm, lekker!

 • Roto-Art: met de rotatiegiet techniek maakt dit bedrijf met passie mooie en duurzame kunststofproducten voor haar klanten. En het is hier mogelijk om jouw salaris wekelijks gestort te krijgen!

Start met productie werk!

Ben jij enthousiast en zie jij een baan als productiemedewerker wel zitten? Bekijk dan nu de openstaande vacatures en solliciteer!

Vacatures

Filter
vacatures

Verberg filters

{{result.item.title}}

{{result.item.descriptions.summary.substring(0,150)}}...

{{result.item.descriptions.summary}}

Sluiten