• Home
  • Werken als teamleider industrie

Werken als teamleider industrie

Als teamleider industrie ben jij iemand die een geboren leider is. En kan jij goed met verantwoordlijkheden omgaan? Word dan teamleider industrie via WerkTalent! Jij bent iemand die beslissingen durft te nemen en goed kan samenwerken met collega’s. Heb jij ook al ervaring in de industriesector en ben je klaar voor een leidinggevende functie? Dan is een baan als teamleider industrie zeker iets voor jou. Bij WerkTalent hebben verschillende opdrachtgevers waar we werknemers voor zoeken. Ontdek jouw nieuwe droombaan bij ons!

Lees hieronder ook wat een teamleider industrie doet, waarom het zo uitdagend is om in deze functie te werken en of het bij je past. Heb je vragen over deze functie? Neem dan contact op met een vestiging bij jou in de buurt of bel/app/mail de contactpersoon bij de betreffende vacature. Zij helpen je graag!

Dit doet een teamleider industrie

Als teamleider industrie zorg jij ervoor dat het productieproces goed verloopt. Je hebt leidinggevende functie en de verantwoordelijkheid om een team aan te sturen en te begeleiden. Hierbij zorgen jullie er samen voor dat alle werkzaamheden goed verlopen en dat de kwaliteit goed gewaarborgd blijft. Het kan ook zijn dat je samen met andere leidinggevenden verantwoordelijk bent op de werkvloer. Daarnaast ben je ook bezig met het coachen en ontwikkelen van medewerkers en zie je toe op de werkverdeling. Per functie en bedrijf kunnen de werkzaamheden altijd verschillen.

Teamleider in het magazijn
teamleider aan het uitleggen aan medewerker

Waarom werken als teamleider industrie?

Een teamleider industrie is iemand die veel verantwoordelijkheden met zich meedraagt en die een voorbeeld is voor de medewerkers. Jij hebt immers een leidinggevende functie. Er zijn diverse roosters mogelijk, bij het ene bedrijf werk je in dagdienst en bij het andere bedrijf is er een ploegendienst. Elke dag zijn er weer nieuwe uitdagingen en dat maakt het werk als teamleider industrie zo dynamisch.

Daarnaast is het ook goed voor je persoonlijke ontwikkeling en zijn er bij de meeste bedrijven genoeg doorgroei- of opleidingsmogelijkheden. Wanneer je werkt via ons uitzendbureau heb je ook nog eens tal van cursussen en trainingen in de WerkTalent Academy.

Teamleider industrie salaris

Een teamleider industrie verdient tussen de €2745,00 en de €3710,00 bruto per maand, onder behoud van 40 uur per week. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen, dan kun jij via de WerkTalent Academy regelmatig cursussen en trainingen volgen. Wat dacht je van ‘aansturen op de werkvloer’ of ‘het verbeteren van je communicatieskills’. Er zijn meer dan 200 mogelijkheden, dus er zit altijd iets voor je bij als teamleider industrie!

Teamleider bij machine met tablet in hand

Past deze functie bij je?

Voor een leidinggevende functie heb jij goede kennis nodig van het dagelijks werk op een afdeling. Daarom heb jij al een aantal jaren ervaring als teamleider. Daarnaast ben je consequent, spreek je duidelijke taal en weet je jouw enthousiasme over te brengen op jouw medewerkers. Zijn er problemen of conflicten? Dan weet jij deze op te lossen door goed te luisteren en de gesprekken zo te sturen dat medewerkers zelf oplossingen aandragen. Daarom heb jij een groot rechtvaardigheidsgevoel en kun je goed knopen doorhakken.

Start als teamleider industrie

Ben jij enthousiast en zie jij een baan als teamleider industrie wel zitten? Bekijk dan nu de openstaande vacatures en solliciteer!

Sluiten