Magazijn en reachtruck
  • Home
  • Werken als reachtruckchauffeur

Werken als reachtruck chauffeur

Als reachtruckchauffeur kan jij elke dag op de werkvloer rondrijden op jouw wagen. Jij bent ook nog eens een belangrijke speler in de logistieke dienstverlening omdat jij ervoor zorgt dat alle goederen in de hoogste stellingen van het magazijn komen. Er zijn bij WerkTalent in ieder geval genoeg chauffeur vacatures waar jij aan de slag kunt. Lees op deze pagina meer over welke werkzaamheden jij uitvoert, wat het salaris is, waarom het zo leuk is om te werken als reachtruckchauffeur en of de functie bij je past.

Zo ziet jouw dag eruit als reachtruckchauffeur

Een magazijn is natuurlijk groot voor een reachtruckchauffeur. Daarom ga jij elke dag (veilig) racen op je reachtruck! Jij haalt de goederen uit een vrachtwagen en breng jij de lading(en) naar de stelling(en) in het magazijn. Met behulp van de reachtruck kom jij soms wel tot tientallen meters hoog.  

Jij bent als reachtruckchauffeur superbelangrijk, omdat jij op plekken komt waar niemand anders bij kan komen! Jij gaat namelijk ladingen uit de allerhoogste stellingen krijgen. Hoogtevrees komt dan ook niet in jouw woordenboek voor.

Het laden en lossen uit de vrachtwagen doe jij samen met jouw collega’s, maar de vracht breng jij in jouw reachtruck snel en nauwkeurig naar het magazijn.

Reachtruckchauffeur aan het werk
Overzicht van reachtruck met goederen

Wat is het salaris van een reachtruckchauffeur?

Werk jij fulltime als reachtruckchauffeur dan ontvang jij tussen de €1.805 en €2.440 euro bruto per maand op je bankrekening. Gemiddeld is dit €2.120 per maand. En werk jij op onregelmatige tijden? Dan krijg jij bovenop je salaris toeslagen, bijvoorbeeld als jij werkt na 18:00 of in het weekend.

Ben jij na verloop van tijd helemaal bekend met het magazijn en de reachtruck? Dan is de kans groot dat jij meer gaat verdienen. Blijf jezelf vooral ontwikkelen, dan zijn er genoeg doorgroeimogelijkheden.

Wist jij dat wanneer jij aan de slag gaat via WerkTalent jij meer dan 200 gratis online trainingen en cursussen kunt volgen? Ontdek hier alles over de WerkTalent Academy.

Waarom werken als reachtruckchauffeur

Jij komt als reachtruckchauffeur op plekken waar niemand anders bij kan. En daardoor heb jij de belangrijke taak om goederen netjes en nauwkeurig op te bergen in het magazijn. Jij bent dus een onmisbare factor op de werkvloer! Daarnaast zijn er heel veel verschillende magazijnen in Nederland. Van de voedselindustrie tot aan de autobranche, de keuze is aan jou! Daarnaast is het leuk omdat jij door het hele magazijn mag rijden. WerkTalent begeleidt jou om de beste service te verlenen. Heb jij een vraag of zit jij toch niet op je plek als reachtruckchauffeur? Kom naar ons toe!

Twee medewerkers; een met laptop en de ander op de reachtruck

Past deze functie bij je?

Jij bent iemand die geen knikkende knieën krijgt als jij op grote hoogtes bent. Ook heb jij een prima reactiesnelheid en goed inschattingsvermogen, want het is belangrijk dat de goederen snel en nauwkeurig in de stellingen terechtkomen. Tot slot werk jij 100% veilig, want het doet wel pijn als iemand iets op zijn voet krijgt. Het voordeel van een functie als reachtruckchauffeur: jij hebt vaak geen diploma nodig om reachtruckchauffeur te worden. Wel is het handig om een reachtruckcertificaat te hebben, maar die kan jij ook via WerkTalent behalen!

Leuke bedrijven om voor te werken als reachtruckchauffeur

Keter: Loop eens naar buiten en bekijk jouw tuinstoel. Grote kans dat deze van Keter is! Dit bedrijf is een erkende marktleider in de productie van kunststof tuinmeubelen in Europa. Zij specialiseren zich in de productie en verkoop van kunststof consumentenproducten.

Oerlemans Plastics: we blijven bij kunststof, maar dan voor verpakkingen! Bij Oerlemans Plastics ontdek jij een familiebedrijf dat is gespecialiseerd in kunststof flexibele verpakkingen en folies voor de tuinbouw, industrie, verpakkingsgroothandel en retail. Hier kun jij ook aan de slag als heftruckchauffeur.

Start als reachtruckchauffeur

Ben jij gemotiveerd om aan de slag te gaan als reachtruckchauffeur? Bekijk dan snel de vacatures of neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt! Of schrijf je in voor een job alert om de laatste vacatures in jouw mailbox te ontvangen. 

Vacatures

Filter
vacatures

Verberg filters

{{result.item.title}}

{{result.item.descriptions.summary.substring(0,150)}}...

{{result.item.descriptions.summary}}

Sluiten