Dozen op lopende band
  • Home
  • Werken als vrachtwagenchauffeur

Werken als vrachtwagenchauffeur

Wil jij vrachtwagenchauffeur worden? En ben jij niet bang om lekker over de snelweg te rijden? Dan is deze baan iets voor jou! Jij bent de hele dag onderweg, spreekt dagelijks klanten en draagt bij aan de logistiek en transport branche! Bekijk snel de vrachtwagenchauffeur vacatures en solliciteer!

Wat doet een vrachtwagenchauffeur?

Jij bent als vrachtwagenchauffeur diegene die van A naar B (onder andere) goederen brengt, met een vrachtwagen! Jij spreekt dagelijks klanten en maakt een gezellig praatje met ze. Soms kan het zijn dat een bijrijder meegaat, om te helpen met laden en lossen van de goederen. Als voorbeeld: jij zorgt ervoor dat Albert Heijn bevoorraad wordt.

En dat is een belangrijke taak, want anders valt alles van de transport- en logistieke sector in de soep. Als vrachtwagenchauffeur ben jij hele dagen achter het stuur te vinden. Voordeel: jij kunt schaamteloos met alle hits van de radio meezingen!

Daarnaast ben jij ook verantwoordelijk voor het afhandelen van papierwerk en jouw wagen mooi schoon houden. Jij kent ook alle regels van het goederenvervoer, zodat jij veilig de weg op kunt.

En dit alles zorgt ervoor dat jij elke dag met plezier de weg op gaat. Jij doet namelijk wat je leuk vindt!

Vrachtwagenchauffeuse
Vrachtwagenchauffeur opent deur

Wat verdient een vrachtwagenchauffeur?

Volgens werkzoeken.nl verdient een vrachtwagenchauffeur tussen de €1960,00 en de €2655,00 bruto per maand. Dat is gemiddeld €2305,00 per maand. Bij WerkTalent hebben we verschillende vrachtwagenchauffeur vacatures met uiteenlopende salarissen. Het salaris kan groeien als jij bijvoorbeeld werkt op tijden die minder populair zijn, zoals in de nacht.

Bij WerkTalent zijn er ook verschillende opleidingsmogelijkheden om jouw werk nog beter uit te voeren. Zo kan jij via WerkTalent de benodigde rijbewijzen en certificaten behalen.

Waarom werken als vrachtwagenchauffeur?

Ik zie je twijfelen! De hele dag onderweg, is dat wel iets voor mij? Wij zetten een aantal voordelen op een rijtje:

  • Werkzekerheid – de transportsector staat nooit stil. Zeker niet in de huidige 24 uurs economie.
  • Vrijheid – jij zit niet de hele dag op kantoor of in een fabriek, maar jij bent lekker onderweg! Zo kun jij bijvoorbeeld overdag werken, zodat jij in de avond gewoon bij je gezin/familie/partner bent.
  • Groei – Wist jij dat je ook prijzen kunt winnen als jij veel ervaring hebt? Wat dacht je van veiligste chauffeur of Young European Truck Driver? Maar ook het verbeteren van je rijvaardigheid door cursussen is mogelijk.
  • Je bent onmisbaar – vrachtwagenchauffeurs zijn hard nodig! Niet alleen om de supermarkt te bevoorraden, maar ook benodigdheden voor de bouw en ga zo maar door.
lachende vrachtwagenchauffeur

Past deze functie bij mij?

Wanneer jij een baan als vrachtwagenchauffeur wil is het belangrijk dat jij over een paar kenmerken beschikt. Zo heb jij een groot verantwoordelijkheidsgevoel, omdat goederen wel op tijd geleverd dienen te worden. Ook heb jij geen 9-tot-5-mentaliteit, het kan soms voorkomen dat je langer onderweg bent (file) of dat een collega ziek is en je zijn rit in het weekend voor een keertje moet overnemen. Jij bent dus super flexibel! Daarnaast is het ook handig als jij niet verlegen bent. Jij hebt veel contact met klanten, collega’s en je baas, dus vindt het niet erg om een praatje te maken.

Wat voor rijbewijs is nodig als vrachtwagenchauffeur?

Voor een vrachtwagenchauffeur heb jij een rijbewijs C, CE en code 95 nodig. Met zo’n groot vervoersmiddel is het lastiger om achteruit in te parkeren of over smalle wegen rijden. Mocht jij deze papieren nog niet hebben, dan kun jij die via WerkTalent behalen! Neem contact op met de afdeling Learning & Development voor de mogelijkheden!

Leuke bedrijven om voor te werken

  • Simon Loos: heb jij wel eens een vrachtwagen van Simon Loos gespot op de snelweg? Elke dag ben jij bezig met klanten zoals Albert Heijn, FrieslandCampina, Jumbo, Plus en Heineken.
  • Waardlanden: dit bedrijf houdt zich bezig met de inzameling van huishoudelijke grondstoffen (zoals papier en glas) voor ruim 64.000 huishoudens!  
  • Alvero kantoormeubelverhuur: dé specialist in het tijdelijk verhuren van kantoormeubilair aan ministeries, verzekeringsmaatschappijen, banken en (non-)profit organisaties. 

Start als vrachtwagenchauffeur!

Wil jij vrachtwagenchauffeur worden? Dat kan via WerkTalent! Bekijk snel de vacatures hieronder en solliciteer. En mocht jij nog niet beschikken over de juiste rijbewijzen en/of certificaten, dan kan jij deze behalen via WerkTalent! Wij bespreken graag met jou de mogelijkheden. Eerst benieuwd hoe het is om te werken als vrachtwagenchauffeur? Lees het interview met Carel, werkzaam als vrachtwagenchauffeur bij Simon Loos!

Misschien zijn deze banen ook iets voor jou

Vrachtwagenchauffeur vacatures

Filter
vacatures

Verberg filters

{{result.item.title}}

{{result.item.descriptions.summary.substring(0,150)}}...

{{result.item.descriptions.summary}}

Sluiten