Heftruck in magazijn
 • Home
 • Werken als heftruckchauffeur

Werken als heftruckchauffeur

Vind jij het heerlijk om achter een stuur te kruipen? Dan is een baan als heftruckchauffeur wellicht iets voor jou! Als jij jezelf al in de heftruck ziet zitten kun jij maar beter snel onze heftruckchauffeur vacatures bekijken. Wil jij eerst nog meer info? Bekijk dan hier eens wat voor taken jij doet, wat het heftrucksalaris is, waarom deze functie zo tof is en of de functie bij je past.

Ook hebben wij drie leuke bedrijven voor je op een rij gezet waar jij aan de slag kunt gaan als jij daar in de buurt woont. En als je deze baan als heftruckchauffeur niet zo leuk vindt, hebben wij een aantal andere functies voor je.

Wat doet een heftruckchauffeur?

In een magazijn heb je niet alleen maar dozen, maar ook veel zwaardere ladingen. En daar kom jij bij kijken! Als heftruckchauffeur ga jij met een vorkheftruck of vorklift in een magazijn of bedrijventerrein aan de slag om zware ladingen te verplaatsen. Daarnaast houd jij je bezig met:

 • De voorraden in het magazijn
 • Goederen verplaatsen wanneer er een nieuwe voorraad binnenkomt of een bestelling uit moet
 • Andere magazijntaken, zoals producten ontvangen en controleren, voorraad beheren of order inventariseren

En wist jij dat er verschillende heftrucks bestaan? Zo kan jij een stapelaar, voorlader, hoogbouwtruck, zijlader, terreinheftruck, elektrische pallettruck of orderverzamelaarstruck gaan besturen. Hier heb jij soms een certificaat voor nodig. Heb jij deze nog niet? Dan helpen wij jou natuurlijk. Bekijk de mogelijkheden via onze WerkTalent Academy of neem contact met ons op.

Heftruckchauffeur aan het werk in magazijn
Heftruckchauffeur kijkt achterom uit heftruck

Heftruckchauffeur salaris

Het heftruckchauffeur salaris ligt tussen de €1915,00 en €2590,00 euro bruto per maand, onder behoud van 40 uur per week. Dit is gemiddeld €2250,00 bruto per maand. Het kan ook voorkomen dat jij in ploegendiensten gaat werken, dan komt er nog ploegentoeslag bovenop. Maar er zijn ook bedrijven waar jij in dagdienst aan de slag kunt. Aan jou de keuze!

En wil jij graag doorgroeien? Dat kan! Bijvoorbeeld naar logistiek medewerker, reachtruckchauffeur, vrachtwagenchauffeur, orderpicker of magazijnmedewerker.  

Waarom werken als heftruckchauffeur?

Om verschillende redenen! Is het helemaal niet moeilijk om een heftruck te besturen. Je hebt het binnen no-time onder de knie waardoor jij snel aan de slag kunt in het magazijn. Ook is het gezellig met je collega’s, want je komt overal wel iemand tegen in het magazijn. En wil jij lekker zelfstandig aan de slag en niet in teamverband? Dan is een baan als heftruckchauffeur iets voor jou, want jij zit alleen in je heftruck om de goederen te verplaatsen.

Heftruckchauffeur buiten in heftruck

Past deze functie bij mij?

Benieuwd of jij als heftruckchauffeur aan de slag kan? Het voordeel: je hebt er geen specifieke opleiding voor nodig. Wel is het handig om jouw heftruckcertificaat te hebben. Je kunt hem ook via WerkTalent behalen! Daarnaast beschik jij over:

 • Inschattingsvermogen: jij neemt scherpe bochten met een zware lading. Zonde als jij op je kantje komt te liggen natuurlijk.. Belangrijk dus dat jij goed kunt inschatten.
 • Niet bang voor fysiek zwaar werk: zit het wel goed met jouw spierballen? Dan kan jij aan de slag als heftruckchauffeur!
 • Een uitstekend zicht: het is belangrijk dat jij alle afstanden goed kan inschatten. Is jouw zicht helemaal in orde? Of bijvoorbeeld met een goede bril of lenzen? Dan zit dat ook zeker goed.

Leuke bedrijven om voor te werken

 • Ardagh Group: start bij de universele leider in metalen- en glazen verpakkingsoplossingen in Dongen of Moerdijk. Zij maken verpakkingen voor de grootste merken in de wereld.

 • De Jong Verpakking: bij dit internationale bedrijf in De Lier met meer dan 500 medewerkers maken zij verpakkingen van producten die wij iedere dag gebruiken. Van ons eten tot aan alles dat we online bestellen.

 • Keter: dit bedrijf in de kunststof tuinmeubels in Rijen is ook regelmatig op zoek naar heftruckchauffeurs. Al meer dan 70 jaar inspireren zij de consument met de prachtigste tuinmeubels.

Start als heftruckchauffeur!

Wil jij net zo goed worden als Max Verstappen in zijn racewagen? Bekijk dan nu onze heftruckchauffeur vacatures en solliciteer! Jij bent ook van harte welkom bij onze vestigingen. Loop gerust eens binnen en vertel welke baan jij graag zou willen uitvoeren. Wij helpen je graag!

Heftruckchauffeur vacatures

Filter
vacatures

Verberg filters

{{result.item.title}}

{{result.item.descriptions.summary.substring(0,150)}}...

{{result.item.descriptions.summary}}

Sluiten