• Home
  • Werken als technisch productiemedewerker

Werken als technisch
productie medewerker

Ben jij benieuwd wat een technisch productiemedewerker doet én verdient? Lees dan snel verder! Wij vertellen je namelijk alles over de werkzaamheden, het salaris, waarom dit beroep zo uitdagend is, wat de toekomst is en of de functie bij je past. Bij WerkTalent hebben we verschillende technisch productiemedewerker vacatures openstaan waar we werknemers voor zoeken. Vind hier jouw droom baan!

Dit doet een technisch productiemedewerker

Een technisch productiemedewerker is essentieel binnen het productieproces en heeft diverse taken in uitvoering. Denk bijvoorbeeld aan het bedienen van specifieke machines of aan een lopende band staan. De werkzaamheden verschillen altijd per bedrijf, maar jij bent in ieder geval lekker technisch bezig! Soms kan het zijn dat er logistieke taken bij horen, zoals werkzaamheden in een magazijn. Daarnaast behoren meestal tot jouw werkzaamheden:

  • Kwaliteitscontroles
  • Machines schoonmaken (alles voor de veiligheid!)
  • Goederen inpakken
  • Orderpicken
Medewerker bedient machine
Medewerker bezig met machine

Wat is het salaris van een technisch productiemedewerker?

Het salaris verschilt altijd per bedrijf en er zijn andere factoren aanwezig. Soms is het aantal jaren werkervaring belangrijk of de beschikking over een diploma. Werk jij in een ploegendienst, dan komen er meestal nog toeslagen bij. Over het algemeen verdient een technisch productiemedewerker tussen de €1700 en €2100 per maand (zonder toeslagen) of €9,80 tot €12,05 per uur (op basis van een 40-urige werkweek en zonder toeslagen)

Waarom is deze functie zo uitdagend?

Jij werkt nooit alleen als technisch productiemedewerker. Meestal heb jij een team om je heen van monteurs, procesoperators, ploegleiders, productieplanners en werkvoorbereiders. Dit kan per bedrijf verschillen. Daarnaast werk jij meestal in ploegen, wat ervoor zorgt dat je soms overdag vrij bent, in de avonden en in de weekenden. Zo kan jij altijd een keertje naar de tandarts of afspreken met een vriend(in)! Werk jij in een ploeg in de avond, nachten of weekenden, dan krijg je meestal ploegentoeslag bovenop je salaris. Zo verdien je toch weer net wat meer.

Drie medewerkers geven een high-five

Past deze functie bij je?

Een beroep als technisch productiemedewerker is vrij toegankelijk. Jij hebt meestal geen specifieke opleiding nodig, omdat je het werk vooral op de werkvloer leert. Alleen een beetje ervaring kan handig zijn. Het kan zijn dat een bedrijf toch om een diploma vraagt, bijvoorbeeld de volgende mbo diploma’s:

  • Procesoperator A
  • Assistent operator
  • Productiemedewerker
  • Mechanisch operator

Ook is het handig als je een beetje fit bent, omdat je veel loopt, staat en/of zit. Jij kunt altijd contact met ons opnemen mocht jij twijfelen of je het juiste diploma hebt of als je geen diploma hebt en wil weten wat de mogelijkheden zijn.

Start als technisch productiemedewerker

Wat ook goed is om te weten is dat productiewerk hard werken is. Daar tegenover staat wel dat medewerkers hun voldoening halen uit het behalen van de dagelijkse productiedoelen. Als jij van aanpakken houdt en technisch inzicht hebt dan is dit zeker een functie voor jou. Ben jij enthousiast en wil jij een nieuwe uitdaging? Ga dan als productiemedewerker aan de slag! 

Sluiten