Vrachtwagen
  • Home
  • Werken als bijrijder

Werken als bijrijder

Ben jij graag elke dag onderweg, maar wil jij liever niet achter het stuur kruipen? Dan is een functie als bijrijder ideaal! Jij kan voor verschillende bedrijven aan de slag om goederen bij de klant af te leveren. Maar dat is niet het enige dat jij gaat doen. Lees snel verder en ontdek wat jij gaat doen als bijrijder. Of bekijk meteen onze bijrijder vacatures.

Dit wil jij vast weten

Wat doet een bijrijder?

Als bijrijder zit jij gezellig naast de vrachtwagenchauffeur op de bijrijderstoel. Jouw taak? Het netjes en goed afleveren van goederen die vervoerd worden. Meestal zijn dit grote producten of een veelvoud van goederen die de vrachtwagenchauffeur niet alleen kan dragen. Vandaar dat jij meegaat!

Daarnaast ben jij als bijrijder ook het visitekaartje van het bedrijf waar je werkt, omdat jij elke dag bij klanten komt. Het is daarom belangrijk dat jij vriendelijk bent. Meestal werk jij in de transportsector, maar het is ook mogelijk om in de logistieke sector aan de slag gaan. Denk bijvoorbeeld aan vuilnis verzamelen of vrachtwagens laden en lossen. Jouw taken in een notendop:

  • Goederen netjes bezorgen bij de klant
  • Producten bezorgen op de plek waar de klant het wil hebben
  • Overzicht houden en het planningschema goed volgen
Laden van goederen uit een vrachtwagen
Vrachtwagenchauffeur in truck

Bijrijder salaris

Een bijrijder verdient tussen de €1.770 en de €2.395 bruto per maand, onder behoud van 40 uur per week. Dit is gemiddeld €2.080 bruto per maand. Dit is gebaseerd op de salarischeck van werkzoeken.nl. De functie van bijrijder valt onder de cao van beroepsgoederenvervoer. Jij hebt naast jouw salaris recht op reiskostenvergoeding, vakantiedagen, pensioenregeling en een vergoeding om diverse certificaten te behalen. Wist jij dat jij via de WerkTalent Academy meer dan 200 online trainingen en cursussen kunt volgen?

Daarnaast is het vaak mogelijk om door te groeien naar andere functies. Wat dacht je van vrachtwagenchauffeur, belader, logistiek medewerker of installateur? Daar hoort natuurlijk ook weer een ander salaris bij!

Waarom werken als bijrijder?

Het is niet alleen gezellig om met zijn tweeën naar de klant te rijden, jij hebt ook nog eens nuttig werk! Jij zorgt er namelijk voor dat goederen op de juiste plek komen. Bijvoorbeeld lekkere etenswaren bij de Albert Heijn. Als jullie er niet waren, dan hadden zij lege schappen! Daarnaast ben jij ook elke dag onderweg en zo zie jij de mooiste plekken van Nederland.

Het voordeel van bijrijder: er is geen diploma voor nodig. Wel kan jij het VCA-diploma behalen via WerkTalent. Dit staat voor veiligheid, gezondheid en milieu en als jij dit certificaat hebt behaald weet jij hoe je veilig met situaties omgaat terwijl jij werkt. Daarnaast geeft het jou ook meer garantie om door te groeien naar bijvoorbeeld leidinggevende.

Vracht uitladen uit vrachtwagen

Past deze functie bij je?

In de vorige alinea hadden we het er al over dat jij elke dag onderweg bent. Dit is dan wel iets wat je leuk vindt. Ben jij het zonnetje in huis en weet jij elke dag met een glimlach klanten vriendelijk te woord te staan? Dan is een functie als bijrijder geknipt voor jou. Jij komt namelijk elke dag in contact met verschillende klanten.

Ook ben jij iemand die goed kan samenwerken. Je zit niet alleen samen in de vrachtwagen, maar je schakelt ook met elkaar over het afleveren van de goederen. Tot slot: jij bent een organisatietalent. Overzicht bewaren kan jij erg goed en jij houdt bij wanneer een bezorging is gedaan.

Leuke bedrijven om voor te werken

  • Simon Loos: grote kans dat jij wel eens een vrachtwagen van Simon Loos op de weg hebt gezien! Dag in, dag uit ben jij als bijrijder bezig met klanten zoals Albert Heijn, FrieslandCampina, Jumbo, Plus en Heineken te ontzorgen.
  • Waardlanden: dit bedrijf verzorgt de inzameling van huishoudelijke grondstoffen (zoals papier en glas) voor ruim 64.000 huishoudens! Jij kan hier ook jouw steentje bijdragen en zorgen voor een schonere leefomgeving!
  • Alvero kantoormeubelverhuur: dé specialist in het tijdelijk verhuren van kantoormeubilair aan ministeries, verzekeringsmaatschappijen, banken en (non-)profit organisaties.  

Start als bijrijder

Ben jij enthousiast en zie jij een baan als bijrijder wel zitten? Bekijk dan nu de openstaande vacatures en solliciteer!

Misschien zijn deze banen ook iets voor jou

Vacatures

Filter
vacatures

Verberg filters
Solliciteer als 1 van de eerste

{{result.item.title}}

{{result.item.descriptions.summary.substring(0,150)}}...

{{result.item.descriptions.summary}}

Sluiten