Staal
  • Home
  • Werken als productiemedewerker staal

Werken als
productiemedewerker staal

Wist jij dat werken als productiemedewerker staal echt een toffe baan is? Jij gaat namelijk aan de slag in een sector waar elke dag weer anders is en waar je resultaat ziet van waar je mee bezig bent. Hoe tof is dat! Lees snel verder en ontdek alles dat jij wilt weten!

Wat is een productiemedewerker staal?

Een productiemedewerker staal betekent eigenlijk dat jij werkzaam bent in de staalbouw. Jij gaat bijvoorbeeld aan de slag met bepaalde programmering in de computer van de CNC-machine. Er komen bewerkte stukken uit de machine die jij sorteert, schoonmaakt en op een kar legt met de juiste tekeningen erbij. Het pakket gaat dan naar de afdeling productie. Zij gaan het assembleren en daarna naar de klant.

Jij bent in ieder geval bezig met bedienen van machines, het samenstellen van constructies en het afwerken van het product. Elk bedrijf is natuurlijk weer anders, dus bekijk voor een volledig overzicht van wat je gaat doen onze productiemedewerker vacatures.

Productiemedewerkers bij machine
Hal

Het salaris productiemedewerker staal lees jij hier

Benieuwd wat jij gaat verdienen als productiemedewerker staal? Dit hangt af van verschillende factoren, waaronder de functie bij de productie bedrijven. Daarnaast spelen ervaring en eventuele opleiding ook een rol. Volgens de website werkzoeken.nl verdient een productiemedewerker tussen de € 1.885 tot € € 2.550 bruto per maand, op basis van 40 uur per week. Gemiddeld is dit € 2.215 bruto per maand, ook op basis van 40 uur per week.  Bij de meeste bedrijven zijn er doorgroeimogelijkheden waardoor jouw salaris ook weer omhoog gaat.

Heb je een opleiding nodig om te werken als productiemedewerker staal?

Wil jij graag aan de slag als productiemedewerker staal maar weet jij niet zeker of jij in aanmerking komt? Wij geven jou hier het antwoord! Bij het meeste productie werk heb jij geen specifieke opleiding nodig. Een technische achtergrond of ervaring in de productie is altijd mooi meegenomen, maar is ook niet altijd noodzakelijk. Soms is het wel handig als je weet hoe je met gereedschappen omgaat. Jij bent in ieder geval iemand die graag de handen uit de mouwen steekt, resultaat ziet van wat je maakt en graag meer wilt leren over alles dat met staal te maken heeft!

En wist jij dat je via de WerkTalent Academy meer dan 200 gratis online trainingen en cursussen kunt volgen om jezelf te blijven ontwikkelen? Ook als jij je Vca-certificaat wilt behalen is dat mogelijk! Bekijk hier alvast de voordelen:

✔ Op kosten van WerkTalent (vraag naar de voorwaarden)
✔ Persoonlijke begeleiding vanuit WerkTalent en jouw werkgever
✔ Jij investeert niet alleen in jezelf, ook in jouw toekomstige carrière
✔ Jij krijgt een certificaat of diploma na afronding van elke training/ opleiding

Productiemedewerker staal buiten aan het werk

Waarom werken als productiemedewerker staal?

Het voordeel van werken als productiemedewerker staal is dat jij eigenlijk overal terecht kunt. Als het maar een bedrijf in staalbouw of staalconstructie is. Meestal werk jij in ploegendiensten, waardoor jij voor de spits werkt en dus niet in de file hoeft te staan. Ook op het gebied van werk-privé balans is werken in ploegendiensten interessant. Na jouw shift heb jij namelijk genoeg tijd over voor leuke dingen.

Past deze functie bij je?

Ben jij benieuwd of een vacature productiemedewerker bij je past? Als jij je herkent in de volgende kenmerken past deze functie zeker bij jou! Jij bent iemand met licht technisch inzicht, weet om te gaan met gereedschappen of wilt dit graag leren en jij bent sociaal vaardig. Jij gaat namelijk veel in teamverband werken en dat is het wel zo handig dat jij goed kunt samenwerken. Een product maak je immers met elkaar! En als jij ambities hebt om door te groeien naar een andere functie dan helpt WerkTalent jou daar graag bij!

Start als productiemedewerker staal!

Kom snel eens langs bij een WerkTalent vestiging bij jou in de buurt zodat we samen kunnen kijken welke vacature het beste bij je past. Of bekijk onze openstaande staal productiemedewerker vacatures en solliciteer op jouw favoriete baan!

Sluiten