4 succesvolle tips voor een betere werk en privé balans

Publicatiedatum 23 juni 2022

Schiet jij ook wel eens midden in de nacht wakker met een paniekaanval over zaken die op het werk gebeuren? Of is het druk op kantoor of in de fabriek, chaos thuis of geen tijd voor jezelf? Met deze 4 handige tips krijg jij een betere werk en privé balans!

Tip 1 Zeg minder vaak ja

Het lijkt lastig, minder vaak ja zeggen. Jij wil jouw collega’s graag helpen, maar het is ook belangrijk dat jij je eigen grenzen aangeeft. Als jij elke keer een taak aanneemt kom jij ook minder vaak toe aan je eigen werk. Wanneer jij een goede werk en privé balans zoekt is het belangrijk om te leren dat je niet alles kunt doen. Houd je daarom bezig met taken die er echt toe doen en waarbij jij het beste resultaat behaalt.

Tip 2 Maak afspraken over je bereikbaarheid

Jij bent als werknemer niet verplicht om 24/7 bereikbaar te zijn voor je baas. Zelfs niet als je werkt voor een internationaal bedrijf.  De smoesjes ‘’.. anders komt de productie stil te liggen’’ of ‘’..anders vertrekt een klant’’ zijn veelgehoord. Wees streng voor jezelf en bepaal ook hier weer je grenzen. Spreek met jezelf af dat jij vanaf een bepaald tijdstip niet meer op je werktelefoon kijkt. Bijvoorbeeld om in de avond geen werkmail meer te lezen. Morgen weer een dag!                            

Tip 3 Plan vaker en beter voor meer balans

Hoe denk jij dat directeuren van een groot bedrijf hun werk indelen? Door te plannen! Schrijf bijvoorbeeld elke ochtend een to-do lijstje met taken die jij voor vandaag graag wil uitvoeren. Of ga samen met een collega een dagplanning maken.

Natuurlijk gebeurt het ook wel eens dat een collega tussendoor iets vraagt. Plan daarom ook ruimte in voor spontane werkzaamheden. En het plannen vereist natuurlijk oefenen, maar hoe vaker je het doet, hoe beter je erin wordt. Dit geldt ook voor jouw privé agenda. Plan eens een dag in om niets te doen.

Tip 4 Plan tijd om te niksen

Heb jij elk weekend wel een activiteit staan en is jouw privé-agenda daardoor ontploft? Plan eens een moment in om niets te doen. Niets? Ja niets! Je verbaast je erover hoe fijn het even kan zijn om je hoofd leeg te maken. En juist door even niets te doen, ontstaan er weer creatieve ideeën. Vind je het nog lastig? Ga dan eens een stuk wandelen. Frisse lucht doet een mens ook altijd goed.

Neem contact met ons op

Merk jij toch dat je het nog lastig vind om werk en privé gescheiden te houden? Bespreek het eens met jouw contactpersoon van WerkTalent of bel een vestiging bij jou in de buurt voor nog meer tips. Wij zijn er niet alleen maar om jou aan werk te helpen. Onze expertise gaat veel verder dan dat en helpen je graag als je even in de knoop zit!

WerkTalent is niet zomaar een uitzendbureau. Wij zijn een arbeidsbemiddelaar die gelooft dat een bedrijf groeit met de juiste mensen, en mensen groeien in het juiste bedrijf. Zo’n match maak je alleen wanneer je elkaar persoonlijk kent en weet wat er speelt. Met jouw talent als ons startpunt en jouw groei als ons doel vinden wij de beste passende baan voor jou.

Wees trots op wat je kan. Jij bent de maker van morgen.

Nieuwsgierig naar wie wij zijn? Lees ons merkverhaal.

Alle blogs

Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het werk
22 maart 2023

Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het werk

Werken via WerkTalent, zo gaat dat!
22 maart 2023

Werken via WerkTalent,
zo gaat dat!

Werken als vrouw in een mannenomgeving? Claudia vertelt!
6 maart 2023

Werken als vrouw in een mannenomgeving?
Claudia vertelt!

Werken als vrouw in een mannenomgeving? Agnes vertelt!
6 maart 2023

Werken als vrouw in een mannenomgeving?
Agnes vertelt!

Werken als vrouw in een mannenomgeving? Trinity vertelt!
22 februari 2023

Werken als vrouw in een mannenomgeving?
Trinity vertelt!

Het is nationale complimentendag!
1 maart 2023

Het is nationale complimentendag!

Zo haalde Carel zijn rijbewijs E achter C via WerkTalent!
5 december 2022

Zo haalde Carel zijn rijbewijs E achter C via WerkTalent!

Dag van de vrachtwagenchauffeur
8 december 2022

Dag van de vrachtwagenchauffeur

Belangrijk: minimumloon 2023 gaat omhoog
8 november 2022

Belangrijk: minimumloon 2023 gaat omhoog

Week van de werkstress
14 november 2022

Week van de werkstress

Sluiten