Financieel administratief medewerker | parttime

Opleidingen MBO
Dienstverband Vast
Standplaats Gorinchem
Salaris € 2500,- per maand

Functie omschrijving

Als financieel medewerker ben je verantwoordelijk voor de juiste en volledige financiële administratie. Er worden maandelijks zo'n duizend facturen verstuurd en aan jou de taak deze zo volledig mogelijk in te boeken.

Daarnaast ligt jouw verantwoordelijkheid bij:

- Verzorgen BTW aangiftes;
- Verzorgen diverse rapportages;
- Handmatige facturatie;
- Inboeken van abonnementen en deze bewerken;
- Verwerken bankafschriften.

Wekelijks is er een accountant op kantoor, in samenwerking met hem zal je de salarisadministratie, jaarrekeningen en debiteuren / crediteuren beheer voeren.

Wat wij bieden

Onze opdrachtgever staat aan het begin van grote ontwikkelingen en groei, daarin krijg je de ruimte om mee te groeien en je verder te ontwikkelen. Dit wordt gedaan door je snel zelfstandig en verantwoordelijk te laten werken, maar ook om het volgende te bieden:

- Marktconform salaris tussen €2.200 en €2.900 bruto per maand;
- 25 vakantiedagen;
- (interne) opleidingsmogelijkheden;
- Doorgroeimogelijkheden, bijvoorbeeld als leidinggevende van de afdeling;
- Fulltime allround functie met uitzicht op contract voor onbepaalde tijd;
- Sfeervolle werkplek in de omgeving van Gorinchem;
- Elke vrijdag een gezellige borrel in onze éigen kroeg.

Wat wij vragen

Om deze zelfstandige en verantwoordelijke functie goed in te kunnen vullen, ben je financieel en administratief zeer sterk onderlegd. Als vanzelfsprekend heb je ervaring in een soortgelijke functie en ben je toe aan de tweede of derde stap in je carrière. 

Ook zijn de volgende kwaliteiten op jou van toepassing:
- Afgeronde administratieve MBO-4 opleiding;
- Nauwkeurig en zelfstandig kunnen werken;
- Analytisch vermogen.

Deze functie is in minimaal 32 uur (parttime) in te vullen, 40 uur (fulltime) is in de toekomst bespreekbaar.

Over het bedrijf

Wij zijn een toonaangevende, internationaal opererende bedrijf met ruim twintig jaar ervaring op het gebied van brandstofmanagement. Omdat wij alles onder één dak hebben, worden langdurige relaties opgebouwd en onderhouden. Daarnaast ontwikkelen wij onze producten van A tot Z, waardoor wij korte en snelle communicatielijnen zowel richting de klant als de collega hebben.


Ons hoofdkantoor zit gevestigd in Giessenburg, een klein dorp vlakbij Gorinchem maar onze klanten zitten gevestigd in het hele land: van Rotterdam tot Tilburg en van Utrecht tot Breda. In dit leuke kantoor komen alle afdelingen samen en sluiten we de week altijd af in onze eigen kroeg!

Solliciteren

Het vertrouwen is bij WerkTalent Gorinchem neergelegd om op zoek te gaan naar de juiste nieuwe collega. De eerste gesprekken zullen dan ook met ons zijn. In dit gesprek bespreken we de functie en organisatie, maar bovenal jóuw wensen, ambities en toekomstbeeld. 

Mocht dit een match zijn met deze vacature, brengen we je met veel plezier onder de aandacht. Als hier ook de klik gevoeld wordt, begeleiden we je in het gehele proces en feliciteren we je van harte met je nieuwe baan! 

Enthousiast geworden over deze functie, heb je nog vragen of ben je benieuwd wat onze functiespecialisten Office voor je kunnen betekenen? Bel, mail of app dan even! 

Floortje de Valk | 06-19034538 | floortjedevalk@werktalent.com

Deel via social media:

Floortje de Valk

Floortje de Valk

06-19 03 45 38
floortjedevalk@werktalent.com

WhatsApp Floortje de Valk      Ga naar instagram van Floortje de Valk


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Social media

Facebook van WerkTalent  social-circle-linkedin  Twitter van WerkTalent  social-circle-instragram  Twitter van WerkTalent