WerkTalent viert 20-jarig bestaan

Publicatiedatum 14 september 2021

In 2001 opende WerkTalent-oprichter Aad van der Zalm de deuren van zijn eerste uitzendbureau in Rotterdam. Twintig jaar én een coronacrisis later ziet WerkTalent de toekomst met vertrouwen tegemoet. Het jubileum wordt de komende maanden op diverse manieren gevierd, onder andere met de sponsoring van profdarter Dirk van Duijvenbode.

Business partner model

‘De Uitzendspecialist’ noemde Aad van der Zalm het uitzendbureau voor tuinbouwpersoneel in Rotterdam dat hij in september 2001 opende. “Het idee voor die naam kwam van De Waterbeddenconcurrent, die wat verderop in de straat zat. Rond 2013 hebben we de naam veranderd in WerkTalent. We gingen ons toen ook op andere segmenten dan tuinbouw- en productiepersoneel richten, en de naam sprak mbo’ers en hbo’ers minder aan.” WerkTalent had toen inmiddels zo’n tien vestigingen, dankzij het business partner model dat Aad van der Zalm bedacht. Hij liet het runnen van nieuwe vestigingen over aan mensen die wel de capaciteiten, maar niet voldoende middelen hadden om een eigen uitzendbureau te starten, en betaalde ze naast een vast salaris een percentage van de winst van de vestiging. Het succes van dit model heeft zich inmiddels meer dan bewezen. Nog steeds zijn business partners van het eerste uur werkzaam bij WerkTalent.

Dichtbij en persoonlijk

Sinds september 2020 is Marjolein van de Veerdonk CEO van WerkTalent, dat inmiddels 17 vestigingen telt en banen bemiddelt in de sectoren industrie, logistiek en techniek op elk niveau. “Onze ambitie is de komende jaren verder te groeien, zowel in omzet als in aantal vestigingen. Dat laatste is echt onderscheidend in de uitzendmarkt: vrijwel alle andere bureaus gaan over op centraal en digitaal, maar wij houden vast aan dichtbij en persoonlijk. Uiteraard automatiseren ook wij bepaalde processen die niet direct waarde toevoegen, maar de tijd die we daarmee besparen investeren we in persoonlijk contact om onze opdrachtgevers en flexwerkers beter te leren kennen. Dat is de kracht van WerkTalent.”

Sponsoring Aubergenius

Het jubileum wordt op diverse momenten en manieren gevierd met opdrachtgevers, flexwerkers en medewerkers van WerkTalent. Belangrijk onderdeel van de feestelijkheden is de sponsoring van profdarter Dirk van Duijvenbode, bijgenaamd Aubergenius vanwege zijn werk in de auberginekwekerij. Marjolein: “Dirk en WerkTalent zijn een perfecte match. Als aanstormend talent in de dartwereld wil ook hij zich elke dag verder ontwikkelen en beter worden. En zijn roots liggen net als die van WerkTalent in de tuinbouw. Bovendien vindt iedereen bij ons darten leuk, op vrijwel elke vestiging hangt een dartbord.” Aubergenius zal in het kader van het jubileum van WerkTalent onder andere enkele clinics voor relaties verzorgen.   

WerkTalent viert 20-jarig bestaan

WerkTalent is niet zomaar een uitzendbureau. Wij zijn een arbeidsbemiddelaar die gelooft dat een bedrijf groeit met de juiste mensen, en mensen groeien in het juiste bedrijf. Zo’n match maak je alleen wanneer je elkaar persoonlijk kent en weet wat er speelt. Met het talent van de kandidaat als ons startpunt en zijn of haar groei als ons doel vinden wij de beste passende baan.

Nieuwsgierig naar wie wij zijn? Lees ons merkverhaal.

Nieuwsberichten
WerkTalent

Twee nieuwe WerkTalent vestigingen in Groningen en Drachten!
5 december 2022

Twee nieuwe WerkTalent vestigingen in Groningen en Drachten!

WerkTalent verbindt zich voor 5 jaar aan The Hunger Project
6 mei 2022

WerkTalent verbindt zich voor 5 jaar aan The Hunger Project

WerkTalent viert 20-jarig bestaan
14 september 2021

WerkTalent viert 20-jarig bestaan

WerkTalent breidt samenwerking met RecruitNow uit door keuze voor ATS Cockpit
10 februari 2022

WerkTalent breidt samenwerking met RecruitNow uit door keuze voor ATS Cockpit

Nieuw platform www.willemiiwerkt.nl verbindt sport en werk
20 oktober 2021

Nieuw platform www.willemiiwerkt.nl verbindt sport en werk

Sluiten