WerkTalent & DOORZAAM
Duurzame inzetbaarheid

Publicatiedatum 13 februari 2023

Zie je de term ‘duurzame inzetbaarheid’ vaak voorbij komen? Wij ook! Vanuit WerkTalent vinden wij het belangrijk om hier dagelijks mee bezig te zijn. Maar wat houdt deze term eigenlijk in? DOORZAAM, het fonds van de uitzendbranche, omschrijft het als volgt:

‘Onder
duurzame inzetbaarheid verstaan wij lichamelijk en geestelijk fit, je financiën op orde hebben, taal- en digivaardig. Kortom: vakmanschap gericht op je toekomst! Duurzame inzetbaarheid is voor iedereen belangrijk. Of je nu prima op je plek zit of niet, of je nu aan het werk bent om rond te komen of omdat je jouw baan de leukste baan vindt. Duurzame inzetbaarheid is en blijft belangrijk zodat je kunt meebewegen met alle veranderingen op de arbeidsmarkt.’

DOORZAAM stimuleert deze duurzame inzetbaarheid door loopbaanbegeleiding, leren, ontwikkelen, gezondheid en financiën. Dit doet DOORZAAM door het geven van subsidies aan uitzendkrachten. De kandidaten die voor ons werken kunnen hier dus in aanmerking voor komen. Nieuwsgierig waarvoor zij in aanmerking kunnen komen? In de afbeelding hieronder kun je zien welke subsidies er zijn.

Vergoedingen uitzendkrachten

Voor de scholingsvoucher en het Nederlands taalbudget geldt dat er jaarlijks verschillende rondes zijn, die een uiterlijke inschrijfdatum hebben. Per jaar mag je één voucher per onderdeel gebruiken.

Scholingsvoucher

Dit jaar zullen er 3 scholingsvoucher rondes plaatsvinden. De eerste ronde vond deze maand plaats en heeft WerkTalent maar liefst 64 kandidaten blij kunnen maken met een scholingsvoucher. De volgende rondes zullen plaats vinden op 5 juni en 25 september.

Nederlands taalbudget

Het Nederlands taal budget heeft dit jaar 2 rondes. De eerste ronde vond ook deze maand plaats. WerkTalent heeft daardoor 10 kandidaten blij kunnen maken met een Nederlandse taalcursus. De tweede ronde zal plaatsvinden in juli.

Interesse in de DOORZAAM vouchers? Of wil je er meer over weten? Neem dan contact op met jouw vaste contactpersoon bij WerkTalent of één van onze Learning & Development consultants.

Ervaringen van uitzendkrachten

Onze kandidaten kunnen zelf het beste aangeven wat zij hebben gedaan met hun DOORZAAM voucher en hoe WerkTalent hen begeleid en helpt om uiteindelijk een cursus/opleiding te gaan volgen. Daarom hebben wij Marion Vermeulen-Schouten en Sebastian Dackiewicz gevraagd wat hun ervaringen zijn geweest!

Marion Vermeulen-Schouten
In een mailtje van WerkTalent werd ik gewezen op de Doorzaam Voucher. Toen ik op de menukaart ging kijken, waarvoor ik de voucher kon inzetten, stond het halen van je BE-rijbewijs er niet tussen. Daarom heb ik er niet gelijk iets mee gedaan. Toen ik het er met mijn dochter over had – zei zij- bel gewoon en vraag of het kan – nee heb je ja, kan je krijgen! En wat bleek, als ik zelf het restant bedrag betaalde (dit mocht zelfs in termijnen), dan kon ik de voucher hiervoor inzetten!

Ik had voor mijn werk mijn BE-rijbewijs niet nodig, maar omdat ik paarden heb, wilde ik deze wel behalen. Financieel had ik hiervoor moeten sparen, ik had het geld niet gelijk klaarliggen. Doordat WerkTalent mij geholpen heeft, kon ik het eerder behalen.

WerkTalent heeft een rijschool gezocht en in overleg met mij de cursus ingepland. Ik had twee lesdagen en daarna heb ik examen gedaan. Ik ben in één keer geslaagd! Ik ben heel blij met de mogelijkheid die WerkTalent mij heeft geboden. Het contact, het inplannen en de cursus hebben zij goed geregeld!
 

Sebastian Dackiewicz
Vorig jaar ben ik begonnen met werken bij WerkTalent als reachtruckchauffeur. Na twee weken kreeg ik de kans om intern opgeleid te worden tot assistent magazijnbeheerder. Er was echter één probleem, mijn Nederlandse taalvaardigheid was nihil.

Daarom heb ik WerkTalent om hulp gevraagd. Via mijn vaste contactpersoon Marlies van de vestiging Gorinchem – kwam ik in contact met Elise – Learning & Development consultant bij WerkTalent. Ik was aangenaam verrast van de mogelijkheden die zij bieden om jezelf te ontwikkelen. Elk jaar kan je aanspraak maken op een Doorzaam voucher – die je kan inzetten voor verschillende opleidingen. Ik heb zelf gekozen om mijn Nederlandse taal te verbeteren. Vorig jaar heb ik dat gedaan via een Doorzaam Scholingsvoucher – en dit jaar ga ik mijn kennis vergroten- door de Doorzaam Nederlands Taalbudget voucher te gebruiken.

WerkTalent heeft samen met mij gekeken naar de verschillende opties en met mijn werkgever afspraken gemaakt , zodat ik kon deelnemen aan de cursus die mij het beste past.

Ik ben erg blij en dankbaar voor de kans en hulp die ik gekregen heb. Dankzij deze kans kan ik mij niet alleen verbeteren op mijn werk, ook heeft het mij leven in Nederland enorm verbeterd. Ik voel elke dag de positieve effecten van deze opleiding en ga deze dit jaar voortzetten. Er is niets leukers dan zelfontwikkeling, zeker als iemand je daar bij wil helpen!

WerkTalent is niet zomaar een uitzendbureau. Wij zijn een arbeidsbemiddelaar die gelooft dat een bedrijf groeit met de juiste mensen, en mensen groeien in het juiste bedrijf. Zo’n match maak je alleen wanneer je elkaar persoonlijk kent en weet wat er speelt. Daarom gaan wij graag in gesprek om de beste match te maken tussen kandidaat en jouw bedrijf.

Nieuwsgierig naar wie wij zijn? Lees ons merkverhaal.

Sluiten