3 handige tips om jouw talenten te ontdekken

Publicatiedatum 23 september 2022

Weet jij al wat je wil met jouw loopbaan? Heb jij een doel? Heb jij het al helemaal uitgestippeld tot aan je pensioen? En weet jij wat jouw talenten zijn? Mooi! Maar wat als je niet weet wat je wil?

Een loopbaan is nooit een rechte lijn. Er zijn altijd wel obstakels of hobbels. En dat is helemaal niet erg, want je leert er altijd iets van. Een goede manier om erachter te komen wat je talenten zijn, is door te leren wat je wil en wat je leuk vindt om te doen. Wij hebben drie handige vragen voor je op een rij gezet om je talenten te ontdekken.

1. Als kind, wat deed jij graag?

Laten we eens teruggaan naar jouw kinder- / jeugdtijd. Wat vond je toen leuk om te doen? Was je veel met auto’s aan het spelen of maakte je van houten blokken de mooiste creaties? Wat waren jouw passies? En de welbekende vraag: wat wil je worden als je later groot bent?

Kinderen proberen altijd verschillende dingen uit. Lezen, sporten, verzamelen, schilderen, tekenen, bouwen… het maakt niet uit wat het was, het zegt vaak iets belangrijks over jouw talenten.

2. Wat gaat je makkelijk af?

Als jij kijkt naar jouw werkverleden, welke taken gingen jou goed af? Bood jij altijd een luisterend oor aan je collega’s? Wist jij storingen binnen no-time op te speuren en op te lossen? Ben jij het administratieve rekenwonder? Of ben jij juist goed in plannen? Door eens na te denken welke taken jij goed kunt, kom je een stap dichter bij jouw talenten.

Bij WerkTalent kijken we ook graag met je mee. Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt, zodat zij samen met jou kunnen sparren over jouw talenten.

Dame die talent aan het ontdekken is

3. Wat zeggen anderen over jou?

Soms is het moeilijk om bij jezelf te herkennen waar je goed in bent. Vraag het daarom eens aan vrienden, (oud-)collega’s of iemand anders in jouw netwerk. Wat zeggen deze personen over jou en wat zegt dat over jouw talenten? Misschien ontdek je wel iets over jezelf waar je goed in bent dat je nog niet wist!

Wij helpen jou!

Gelukkig hoef jij het niet alleen te doen of met mensen uit jouw omgeving. WerkTalent is gespecialiseerd in het vinden van jouw talenten. We heten niet voor niets WerkTalent! Bekijk eens een vestiging bij jou in de buurt en maak een afspraak om langs te komen. Of even spontaan binnenlopen, dat kan natuurlijk ook.

Jouw talenten ontdekken via de WerkTalent Academy

Wanneer jij via ons werkt kan jij ook gebruik maken van de WerkTalent Academy. Zo hebben wij meer dan 200 gratis online trainingen, cursussen, video’s en micro learnings. Wat dacht je van ’10 tips voor het ontwikkelen van jouw talent’ of ‘het verschil tussen een competentie en een talent’. Neem voor meer informatie contact op met jouw vaste contactpersoon.

WerkTalent is niet zomaar een uitzendbureau. Wij zijn een arbeidsbemiddelaar die gelooft dat een bedrijf groeit met de juiste mensen, en mensen groeien in het juiste bedrijf. Zo’n match maak je alleen wanneer je elkaar persoonlijk kent en weet wat er speelt. Met jouw talent als ons startpunt en jouw groei als ons doel vinden wij de beste passende baan voor jou.

Wees trots op wat je kan. Jij bent de maker van morgen.

Nieuwsgierig naar wie wij zijn? Lees ons merkverhaal.

Alle blogs

Corina behaalde haar BHV-certificaat via een DOORZAAM-scholingsvoucher
28 april 2024

Corina behaalde haar BHV-certificaat via een DOORZAAM-scholingsvoucher

Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het werk
22 maart 2023

Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het werk

Werken via WerkTalent, zo gaat dat!
22 maart 2023

Werken via WerkTalent,
zo gaat dat!

Werken als vrouw in een mannenomgeving? Claudia vertelt!
6 maart 2023

Werken als vrouw in een mannenomgeving?
Claudia vertelt!

Werken als vrouw in een mannenomgeving? Agnes vertelt!
6 maart 2023

Werken als vrouw in een mannenomgeving?
Agnes vertelt!

Werken als vrouw in een mannenomgeving? Trinity vertelt!
22 februari 2023

Werken als vrouw in een mannenomgeving?
Trinity vertelt!

Het is nationale complimentendag!
1 maart 2023

Het is nationale complimentendag!

Zo haalde Carel zijn rijbewijs E achter C via WerkTalent!
5 december 2022

Zo haalde Carel zijn rijbewijs E achter C via WerkTalent!

Dag van de vrachtwagenchauffeur
8 december 2022

Dag van de vrachtwagenchauffeur

Belangrijk: minimumloon 2023 gaat omhoog
8 november 2022

Belangrijk: minimumloon 2023 gaat omhoog

Sluiten