4 redenen om vakantiewerk te scoren

Publicatiedatum 2 juni 2022

Ben jij klaar met jouw examens en kan jij wel een extra zakcentje verdienen als vakantiekracht? Of wil jij graag in de zomer aan de slag om te ontdekken welk werk het beste bij je past? Vakantiewerk is dan de ideale manier om aan de slag te gaan. In deze blog vertellen wij jou 4 redenen waarom een vakantiebaan zo tof is voor de zomer.

Inhoud

1. Portemonnee spekken
2. Ervaring opdoen
3. Nieuwe vrienden maken
4. Op ontdekkingsreis

#1 Portemonnee spekken

Werken doe jij niet voor niets natuurlijk. De een wil graag op vakantie en de ander wil graag een zakcentje sparen (voor later). Als het weer in Nederland een beetje meezit kan jij buiten aan de slag, maar sta jij liever droog dan is een baan als logistiek medewerker of productiemedewerker iets voor jou. Jij bent dan in het magazijn bezig en zorgt ervoor dat mensen die toffe schoenen binnenkrijgen of andere producten die ze besteld hebben.

Medewerker scant doos

#2 Ervaring opdoen

Naast een gevulde bankrekening is vakantiewerk ook handig om ervaring op te doen. Zo ontdek jij in een korte periode wat jij leuk vindt – en wat niet. Vind jij het bijvoorbeeld nog spannend om te telefoneren, maar wil jij dit wel graag leren? Start als callcenter of klantenservice medewerker. Of wil jij graag het bedrijfsleven in? Kies dan voor een functie als administratief medewerker.

#3 Nieuwe vrienden maken

Tijdens een vakantiebaan is er niets leuker dan nieuwe vrienden maken. Na werktijd nog even samen borrelen in de stad of in het park chillen. Daarnaast is het ook een stuk gezelliger op de werkvloer als jij of jouw collega’s de leukste moppen kunnen vertellen. Plezier verhoogt namelijk succes, zegt men. Het is natuurlijk niet alleen maar gieren en brullen, hard werken staat wel tegenover het vakantiewerk.

Medewerkers aan het lunchen en lachen

#4 Op ontdekkingsreis

We hadden het er al eerder over. Vakantiewerk is ideaal om ervaring op te doen. Maar eigenlijk is het veel meer dan dat. Het is een ontdekkingsreis. Al op jonge leeftijd moet jij eigenlijk een keuze maken welk beroep jij wil uitoefenen. Een vakantiebaan is een ideaal moment om te ontdekken of het werk wel of niet bij je past. Kies bijvoorbeeld voor een baan waar jij op verschillende locaties komt of waar jij verschillende klusjes kan doen. Zo ontdek jij in korte tijd wat er wel en niet bij je past.

Pak die baan!

Wil jij ook graag werken in de zomer en ben jij nog zoekende naar een toffe en goedbetaalde vakantiebaan? Neem contact op met een WerkTalent vestiging bij jou in de buurt. Tijdens een persoonlijk gesprek gaan wij met jou kijken welk bedrijf en welke functie het beste bij je past. Jij kunt natuurlijk ook alvast een kijkje nemen bij onze vakantiewerk vacatures.

WerkTalent is niet zomaar een uitzendbureau. Wij zijn een arbeidsbemiddelaar die gelooft dat een bedrijf groeit met de juiste mensen, en mensen groeien in het juiste bedrijf. Zo’n match maak je alleen wanneer je elkaar persoonlijk kent en weet wat er speelt. Met jouw talent als ons startpunt en jouw groei als ons doel vinden wij de beste passende baan voor jou.

Wees trots op wat je kan. Jij bent de maker van morgen.

Nieuwsgierig naar wie wij zijn? Lees ons merkverhaal.

Alle blogs

Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het werk
22 maart 2023

Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het werk

Werken via WerkTalent, zo gaat dat!
22 maart 2023

Werken via WerkTalent,
zo gaat dat!

Werken als vrouw in een mannenomgeving? Claudia vertelt!
6 maart 2023

Werken als vrouw in een mannenomgeving?
Claudia vertelt!

Werken als vrouw in een mannenomgeving? Agnes vertelt!
6 maart 2023

Werken als vrouw in een mannenomgeving?
Agnes vertelt!

Werken als vrouw in een mannenomgeving? Trinity vertelt!
22 februari 2023

Werken als vrouw in een mannenomgeving?
Trinity vertelt!

Het is nationale complimentendag!
1 maart 2023

Het is nationale complimentendag!

Zo haalde Carel zijn rijbewijs E achter C via WerkTalent!
5 december 2022

Zo haalde Carel zijn rijbewijs E achter C via WerkTalent!

Dag van de vrachtwagenchauffeur
8 december 2022

Dag van de vrachtwagenchauffeur

Belangrijk: minimumloon 2023 gaat omhoog
8 november 2022

Belangrijk: minimumloon 2023 gaat omhoog

Week van de werkstress
14 november 2022

Week van de werkstress

Sluiten