Dit zijn de meest gestelde sollicitatievragen bij WerkTalent

Publicatiedatum 1 september 2022

Sollicitatiegesprek vragen. Grote kans dat jij dit wel eens hebt gegoogeld. Vaak komen daar de standaard vragen uit, zoals ‘wat zijn jouw sterkste punten’ of ‘wat maakt je geschikt voor de functie?’. Bij WerkTalent kijken wij liever naar wie jij bent als persoon en wat jij graag wil. In deze blog lees jij de meest gestelde sollicitatievragen die jij bij WerkTalent kunt verwachten!

Vraag 1: wat zijn jouw hobby’s?

Bij WerkTalent vinden wij persoonlijkheid erg belangrijk. Een cv geeft natuurlijk handige achtergrondinformatie, maar wij kijken liever naar wie jij bent als persoon. Een van de meest gestelde sollicitatievragen bij WerkTalent is dan ook wat je hobby’s zijn. Natuurlijk ook een beetje om het ijs te breken, want een intakegesprek kan altijd een beetje spannend zijn. Wij zorgen er voor dat jij je op je gemakt voelt. Wij horen graag van jou waar jij gelukkig van wordt.

Vraag 2: wat vind jij belangrijk in een baan?

Een tweede vraagstuk van sollicitatiegesprek vragen is wat jij belangrijk vindt in een baan. Dit vergt soms even tijd tot nadenken. Het salaris, de werksfeer, de werkzaamheden, de bedrijfsuitjes, doorgroeimogelijkheden, opleidingsmogelijkheden, de secundaire arbeidsvoorwaarden of toch de werktijden? Dit zijn enkele zaken die jij belangrijk kunt vinden en tijdens ons intakegesprek gaan we samen achterhalen wat jij belangrijk vindt. Het kan natuurlijk zijn dat jij al weet wat je belangrijk vindt in een baan. Dat is dan natuurlijk al mooi meegenomen!

Vraag 3: hoe ziet jouw droom baan eruit?

Deze vraag over jouw droom baan hang eigenlijk samen met de vorige vraag, maar wij zijn benieuwd hoe jouw ideale baan eruit zou zien. Wat heb jij nodig dat jij elke dag met plezier naar je werk gaat? Of wat wilde jij vroeger graag worden? Hoe jouw droom baan eruit ziet is dan ook een van de meeste gestelde sollicitatievragen bij WerkTalent.

Vraag 4: vind jij doorgroeimogelijkheden belangrijk?

Nummer vier van de sollicitatiegesprek vragen is over doorgroeimogelijkheden. De een wil graag kunnen doorgroeien binnen verschillende functies en de ander vindt het prima om hetzelfde werk voor een langere tijd te blijven doen. Wij zijn dan ook benieuwd hoe jij dit voor je ziet en wat jij graag wil.

Wist jij dat het bij WerkTalent ook mogelijk is om meer dan 200 gratis online trainingen en cursussen te volgen? Wij hebben onze eigen WerkTalent Academy waar jij dit kunt ontdekken. Daarnaast kun jij bij ons ook jouw hef- reach of EPT certificaat behalen of als jij de ambitie hebt om een mbo opleiding te volgen kunnen we daar naar kijken.

Vraag 5: wil jij in een groot of klein bedrijf werken?

Naast dat wij graag willen weten wie jij bent stellen wij ook sollicitatiegesprek vragen gericht op het bedrijf. Op die manier kunnen wij een mooie selectie maken van bedrijven die interessant voor je zijn. En heb je zelf gesolliciteerd op een functie, dan vertellen we je natuurlijk alles over het bedrijf zodat jij een goede indruk krijgt.

Voor- en nadelen klein vs groot bedrijf

Het voordeel van een klein bedrijf is dat er sneller geschakeld kan worden. Er is geen toestemming nodig van meerdere afdelingen. Hierdoor worden knopen ook vaker sneller doorgehakt. Het voordeel van werken bij een groot bedrijf is dat er vaker doorgroeimogelijkheden zijn en dat er meer zekerheid is. Vaak is het zo dat een groot bedrijf financieel sterker in haar schoenen staat dan een klein bedrijf. 

Wil jij graag eens samen sparren met een van onze vestigingen in jouw zoektocht naar een baan? Bekijk onze vestigingen of vul het contactformulier in op onze website. Wij gaan er alles aan doen om jou een droom baan te bezorgen!

WerkTalent is niet zomaar een uitzendbureau. Wij zijn een arbeidsbemiddelaar die gelooft dat een bedrijf groeit met de juiste mensen, en mensen groeien in het juiste bedrijf. Zo’n match maak je alleen wanneer je elkaar persoonlijk kent en weet wat er speelt. Met jouw talent als ons startpunt en jouw groei als ons doel vinden wij de beste passende baan voor jou.

Wees trots op wat je kan. Jij bent de maker van morgen.

Nieuwsgierig naar wie wij zijn? Lees ons merkverhaal.

Alle blogs

Corina behaalde haar BHV-certificaat via een DOORZAAM-scholingsvoucher
28 april 2024

Corina behaalde haar BHV-certificaat via een DOORZAAM-scholingsvoucher

Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het werk
22 maart 2023

Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het werk

Werken via WerkTalent, zo gaat dat!
22 maart 2023

Werken via WerkTalent,
zo gaat dat!

Werken als vrouw in een mannenomgeving? Claudia vertelt!
6 maart 2023

Werken als vrouw in een mannenomgeving?
Claudia vertelt!

Werken als vrouw in een mannenomgeving? Agnes vertelt!
6 maart 2023

Werken als vrouw in een mannenomgeving?
Agnes vertelt!

Werken als vrouw in een mannenomgeving? Trinity vertelt!
22 februari 2023

Werken als vrouw in een mannenomgeving?
Trinity vertelt!

Het is nationale complimentendag!
1 maart 2023

Het is nationale complimentendag!

Zo haalde Carel zijn rijbewijs E achter C via WerkTalent!
5 december 2022

Zo haalde Carel zijn rijbewijs E achter C via WerkTalent!

Dag van de vrachtwagenchauffeur
8 december 2022

Dag van de vrachtwagenchauffeur

Belangrijk: minimumloon 2023 gaat omhoog
8 november 2022

Belangrijk: minimumloon 2023 gaat omhoog

Sluiten