Handig: top 10 vaardigheden voor logistiek werk

Publicatiedatum 16 september 2022

Wil jij graag werken bij een logistieke dienstverlener? Goede keuze! Wij geven je 10 vaardigheden die je nodig hebt of wil leren om in de logistiek te kunnen werken.

1. Wees klantgericht

Klant is koning, word altijd gezegd. Als bedrijf én als medewerker wil jij jouw klanten altijd op nummer 1 zetten. Er zijn altijd concurrenten die het beter, sneller en goedkoper kunnen. Daarom is het belangrijk dat jij klantgericht bent en weet hoe jij professioneel met klanten omgaat als jij logistiek werk uitvoert.

2. Denk oplossingsgericht

Wanneer jij gaat werken in de logistiek zijn er altijd wel onverwachte of snel veranderende situaties, zoals een order die mist. Succesvolle medewerkers denken in oplossingen en weten snel te schakelen zodra er een probleem is.

3. Wees georganiseerd

Binnen een logistieke dienstverlener is de planning altijd strak georganiseerd. Natuurlijk kan er wel eens iets misgaan, we blijven mensen, maar het is natuurlijk niet te bedoeling. Jij bent dan ook een geboren planner en in staat om producten op tijd af te leveren.

Medewerkers hebben ruzie opgelost en geven elkaar een elleboog

4. Conflictbeheersing

In een logistieke dienstverlener werk jij vaak samen met collega’s. Met de een kan je het beter vinden dan met de ander, toch is een goede samenwerking noodzakelijk. Is er een ruzie op de werkvloer of een ander probleem? Jij bent niet iemand die met zijn of haar vuisten gaat slaan, maar probeert het netjes op te lossen tijdens een rustig gesprek. Jij houdt je hoofd koel!

5. Werken in teamverband

Dit is eigenlijk een kleine toevoeging op het puntje conflictbeheersing. Bedrijven die logistiek werk uitvoeren hebben altijd een doelgerichte stelling. Wel zo fijn als jij en jouw collega’s hetzelfde doel voor ogen hebben. Niet alleen versterkt dat het teamgevoel, het werkt ook nog eens prettiger!

Samen lunchen met collega's

6. Wees sociaal

Jij bent iemand die sociaal is aangelegd en graag samenwerkt met andere mensen. Het is belangrijk bij een logistieke dienstverlener dat jij een goede relatie met je collega’s opbouwt waarbij jij ze waardeert en respecteert. En andersom natuurlijk ook!

7. Nieuwe technologie omarmen

De wereld staat niet stil, zeker niet als het gaat om technologische ontwikkelingen. Nieuwe vaardigheden, kansen en platformen zijn belangrijk om voor te blijven op de concurrent. Op die manier blijf jij de klant ook goed helpen wanneer jij logistiek werk uitvoert.

8. Verantwoordelijk zijn

Gaat er iets niet goed of ben jij iets vergeten te doen tijdens logistiek werk? Jij bent iemand die verantwoordelijkheid neemt en oplossingen bedenkt waar nodig. Samen met je team wil jij er wel voor zorgen dat het logistieke proces goed blijft verlopen.

9. Resultaatgericht werken

De kans is aanwezig dat er met targets gewerkt wordt bij een logistieke dienstverlener. Jij wil natuurlijk voor het beste resultaat gaan. Niet alleen voor jezelf, maar juist ook voor het hele team en het bedrijf. Jullie doen het immers samen. Jij wil je doelen bereiken, en ook overtreffen. Werkprocessen worden daarom continu verbeterd om de beste resultaten te behalen.

10. Grensverleggend

Logistiek werk is nooit saai. Juist omdat dit soort bedrijven continu blijven vernieuwen en de oude manier van werken willen verbeteren. Jij bent dan ook iemand die grensverleggend is aangelegd zodat jij kan blijven bijdragen aan het logistieke proces.

WerkTalent is niet zomaar een uitzendbureau. Wij zijn een arbeidsbemiddelaar die gelooft dat een bedrijf groeit met de juiste mensen, en mensen groeien in het juiste bedrijf. Zo’n match maak je alleen wanneer je elkaar persoonlijk kent en weet wat er speelt. Met jouw talent als ons startpunt en jouw groei als ons doel vinden wij de beste passende baan voor jou.

Wees trots op wat je kan. Jij bent de maker van morgen.

Nieuwsgierig naar wie wij zijn? Lees ons merkverhaal.

Alle blogs

Corina behaalde haar BHV-certificaat via een DOORZAAM-scholingsvoucher
28 april 2024

Corina behaalde haar BHV-certificaat via een DOORZAAM-scholingsvoucher

Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het werk
22 maart 2023

Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het werk

Werken via WerkTalent, zo gaat dat!
22 maart 2023

Werken via WerkTalent,
zo gaat dat!

Werken als vrouw in een mannenomgeving? Claudia vertelt!
6 maart 2023

Werken als vrouw in een mannenomgeving?
Claudia vertelt!

Werken als vrouw in een mannenomgeving? Agnes vertelt!
6 maart 2023

Werken als vrouw in een mannenomgeving?
Agnes vertelt!

Werken als vrouw in een mannenomgeving? Trinity vertelt!
22 februari 2023

Werken als vrouw in een mannenomgeving?
Trinity vertelt!

Het is nationale complimentendag!
1 maart 2023

Het is nationale complimentendag!

Zo haalde Carel zijn rijbewijs E achter C via WerkTalent!
5 december 2022

Zo haalde Carel zijn rijbewijs E achter C via WerkTalent!

Dag van de vrachtwagenchauffeur
8 december 2022

Dag van de vrachtwagenchauffeur

Belangrijk: minimumloon 2023 gaat omhoog
8 november 2022

Belangrijk: minimumloon 2023 gaat omhoog

Sluiten