Met deze 4 tips heb jij een succesvolle eerste werkdag!

Publicatiedatum 16 augustus 2022

Het is bijna jouw eerste werkdag! Spannend! Het is helemaal niet erg om een beetje zenuwachtig te zijn. Gelukkig zijn er een aantal zaken die jij vooraf al goed kunt regelen zodat jij niet in de stress schiet op de dag zelf. Wij geven jou 4 tips zodat jij met een gerust hart een fijne eerste werkdag kunt beleven! Wij delen ook nog 3 don’ts met je, zodat jij ook weet wat je beter kunt laten. En eerlijk: het is ook hartstikke leuk om aan iets nieuws te beginnen, toch?

#1 De avond van tevoren

De avond voordat jij jouw eerste werkdag hebt zijn er een aantal zaken die jij alvast kunt doen:

  • Mocht jij geen lunch op werk krijgen: je lunch inpakken. Of dit nu een lekkere salade is of een paar bammetjes, je kunt het maar vast klaar hebben liggen!
  • Je werkkleding vast neerleggen. Heb jij via ons werkschoenen gekregen of iets anders, is dat altijd goed om vast klaar te leggen. Maar ook als jij geen veiligheidskleding nodig hebt, is het goed om een outfit klaar te leggen.
  • Een goede nachtrust is belangrijk! Ga op tijd slapen en zorg ervoor dat je voor de zekerheid twee wekkers zet. Tip: sta iets eerder op, zodat je alle tijd hebt in de ochtend.

#2 Voordat jij van huis gaat

En dan is het zover: jouw eerste werkdag! Jij hebt heerlijk geslapen en bent vol goede moed opgestaan. Zorg voor een lekker en voedzaam ontbijt, zodat jij niet na een uur al honger krijgt.

Ga jij met het openbaar vervoer? Neem dan een verbinding eerder. Het zou zonde zijn dat je te laat komt omdat er onverwachts een bus/tram/trein uitvalt. Zorg dat je ongeveer een kwartier vroeger aankomt.

#3 Het is zover: jouw eerste werkdag

Tijdens jouw eerste werkdag (en daarna natuurlijk) wil jij een goede indruk achterlaten. Zet je telefoon op stil. Die Instagram en/of persoonlijke mail kunnen echt wel een dagje wachten. Stel jezelf ook netjes voor aan je collega’s en toon interesse. Wat je ook kunt doen is een rondje koffie halen voor jouw collega’s. Zo laat jij zien dat je attent van aard bent en open staat voor jouw collega’s.

En wat vooral belangrijk is: wees jezelf! Jij hoeft niet popie-jopie uit te hangen. En geniet ook zeker van je eerste werkdag, ondanks dat er veel op je af komt.  

Collega's ontmoeten op de werkvloer

#4 Dit kan je meenemen op jouw eerste werkdag

Het is natuurlijk afhankelijk van jouw functie, maar wat handig is, is om op de eerste werkdag een notitieblok mee te nemen. Er komt namelijk een heleboel informatie op je af en het is handig om dit op te schrijven. Dit is natuurlijk wel verschillend per functie.

Don’ts op je eerste werkdag

  • Te veel vragen stellen. Hoe het koffiezetapparaat werkt of waar de wc is? Dat kun jij vast zelf wel uitzoeken. Schrijf bijvoorbeeld een aantal belangrijke vragen op en stel ze tegelijkertijd, zodat je niet steeds een collega van het werk af houdt.
  • Stil achter de computer kruipen als je een kantoorbaan hebt. Laat jezelf zien en maak een praatje met jouw collega’s. Het is niet erg als je de kat uit de boom kijkt, maar wees niet te bescheiden en voorzichtig.
  • Doen alsof jij alles weet. Het is niet voor niets jouw eerste werkdag. Jij mag echt wel jouw kennis en ervaring delen, maar als jij op alles een antwoord hebt dan kunnen collega’s dat als irritant ervaren.

Aan de slag!

Met deze 4 tips beleef jij een fijne eerste werkdag! En ook bij de vestiging waar jij werkzaam bent krijg jij een goede start zodat jij niet aan je lot wordt overgelaten. Wist jij dat wij het ook stimuleren om te blijven leren via de WerkTalent Academy? Zo kan jij bij ons bijvoorbeeld jouw VCA, heftruck, reachtruck of chauffeur C rijbewijs halen. En dat is nog niet alles. Wil jij graag een Excelcursus volgen of aansturen op de werkvloer? Meer weten, neem contact op met Learning & Development via leren@werktalent.com.  

WerkTalent is niet zomaar een uitzendbureau. Wij zijn een arbeidsbemiddelaar die gelooft dat een bedrijf groeit met de juiste mensen, en mensen groeien in het juiste bedrijf. Zo’n match maak je alleen wanneer je elkaar persoonlijk kent en weet wat er speelt. Met jouw talent als ons startpunt en jouw groei als ons doel vinden wij de beste passende baan voor jou.

Wees trots op wat je kan. Jij bent de maker van morgen.

Nieuwsgierig naar wie wij zijn? Lees ons merkverhaal.

Alle blogs

Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het werk
22 maart 2023

Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het werk

Werken via WerkTalent, zo gaat dat!
22 maart 2023

Werken via WerkTalent,
zo gaat dat!

Werken als vrouw in een mannenomgeving? Claudia vertelt!
6 maart 2023

Werken als vrouw in een mannenomgeving?
Claudia vertelt!

Werken als vrouw in een mannenomgeving? Agnes vertelt!
6 maart 2023

Werken als vrouw in een mannenomgeving?
Agnes vertelt!

Werken als vrouw in een mannenomgeving? Trinity vertelt!
22 februari 2023

Werken als vrouw in een mannenomgeving?
Trinity vertelt!

Het is nationale complimentendag!
1 maart 2023

Het is nationale complimentendag!

Zo haalde Carel zijn rijbewijs E achter C via WerkTalent!
5 december 2022

Zo haalde Carel zijn rijbewijs E achter C via WerkTalent!

Dag van de vrachtwagenchauffeur
8 december 2022

Dag van de vrachtwagenchauffeur

Belangrijk: minimumloon 2023 gaat omhoog
8 november 2022

Belangrijk: minimumloon 2023 gaat omhoog

Week van de werkstress
14 november 2022

Week van de werkstress

Sluiten