Opvallend: 5 vooroordelen over werken via een uitzendbureau

Publicatiedatum 21 december 2021

Je bent op zoek naar werk. Met je cv onder je arm ga je vol goede moed naar het dichtstbijzijnde uitzendbureau in de stad. Binnen 10 minuten heb je een tijdelijke baan als orderpicker. Maar of dit nu zo ideaal is… De meesten denken dat het er zo aan toe gaat bij een uitzendbureau. Gelukkig is dit niet de realiteit. Bij WerkTalent zit het sowieso anders. Wij nemen de tijd voor je om te kijken welke baan écht bij jou past. In deze blog lees je 5 vooroordelen over het werken bij een uitzendbureau. Weg met alle fabels!

1 - Een uitzendbureau helpt niet bij het solliciteren

Je zit al uren te broeden op een perfect cv. Je hebt alle Google pagina’s doorzocht met tips om een goed cv te schrijven, maar je komt er niet aan uit… herkenbaar? WerkTalent kan jou hierin helpen. Wij ondersteunen je met het schrijven van een overzichtelijk cv (bekijk ook eens onze tips voor een geweldig cv). Maar dat is nog niet alles. Wij helpen je ook met het voeren van sollicitatiegesprekken en kijken naar wie jij bent als persoon, in plaats van alleen naar je cv. Samen gaan we op zoek naar de baan die goed bij jou past.

2 - Je vind er alleen tijdelijke baantjes

Ook dit is gelukkig niet waar als je via een uitzendbureau werkt. De meesten krijgen natuurlijk wel een tijdelijk contract, maar dit is wel de ingang naar een dienstverband bij de klant. En tijdelijk staat meestal eerst voor een half jaar of jaarcontract met optie tot verlenging. En het is altijd mogelijk dat een bedrijf een vast arbeidscontract aanbiedt.

3 - Je kunt je alleen inschrijven als er een passende vacature is

Nee hoor! Het kan voorkomen dat er momenteel geen passende vacatures voor je zijn bij WerkTalent. Maar dat wil niet zeggen dat je je niet kunt inschrijven. Zo heb je de mogelijkheid om een job-alert aan te maken, zodat je altijd op de hoogte bent van vacatures in jouw richting. Maar je kunt je ook inschrijven voor onze nieuwsbrief met de laatste jobs. Op die manier vullen wij de vacatures sneller in dan wanneer je je pas inschrijft als er vacatures openstaan in jouw vakgebied.

4 - Het is niet mogelijk om een hypotheek af te sluiten

Heb je een prachtig huis op het oog en wil je die graag kopen als uitzendkracht? Hierbij is jouw inkomen van de laatste drie kalenderjaren belangrijk voor de bank. Het is daarbij niet van belang als je gaat werken via ons uitzendbureau. Mocht je nog niet zo lang een baan hebben, dan kan je een perspectiefverklaring aanvragen. Dit houdt in dat je arbeidsperspectief positief is en dat je in de toekomst werk hebt. Dit kun je aanvragen na één jaar werkervaring via het uitzendbureau. Het is geen baangarantie, maar het helpt bij het aanvragen van een hypotheek.

5 – Het salaris is lager via een uitzendbureau

Gelukkig is dit niet waar. Velen denken dat het uitzendbureau betaald wordt van het salaris van de uitzendkracht. Dit mag niet eens! Uitzendkrachten hebben recht op hetzelfde salaris als directe medewerkers bij de klant. Ook hebben uitzendkrachten recht op het minimumloon. Over jouw salaris wordt een factor berekend die de klant betaalt. Dit is voor het werk dat WerkTalent uit handen neemt voor de klant. Dit heeft geen effect op wat jij krijgt.

Conclusie

Zoals je leest valt het heel erg mee als je gaat werken via een uitzendbureau. Het kan zijn dat je nog twijfels hebt of werken via een arbeidsbemiddelaar iets voor je is. Onze functiespecialisten helpen je graag met jouw vragen. Vind hier een WerkTalent vestiging bij jou in de buurt. Wil je meer weten over de uitzendbranche? Kijk dan eens op FlexNieuws.

Opvallend: 5 vooroordelen over werken via een uitzendbureau
Achter de computer

WerkTalent is niet zomaar een uitzendbureau. Wij zijn een arbeidsbemiddelaar die gelooft dat een bedrijf groeit met de juiste mensen, en mensen groeien in het juiste bedrijf. Zo’n match maak je alleen wanneer je elkaar persoonlijk kent en weet wat er speelt. Met jouw talent als ons startpunt en jouw groei als ons doel vinden wij de beste passende baan voor jou.

Wees trots op wat je kan. Jij bent de maker van morgen.

Nieuwsgierig naar wie wij zijn? Lees ons merkverhaal.

Alle blogs

Corina behaalde haar BHV-certificaat via een DOORZAAM-scholingsvoucher
28 april 2024

Corina behaalde haar BHV-certificaat via een DOORZAAM-scholingsvoucher

Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het werk
22 maart 2023

Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het werk

Werken via WerkTalent, zo gaat dat!
22 maart 2023

Werken via WerkTalent,
zo gaat dat!

Werken als vrouw in een mannenomgeving? Claudia vertelt!
6 maart 2023

Werken als vrouw in een mannenomgeving?
Claudia vertelt!

Werken als vrouw in een mannenomgeving? Agnes vertelt!
6 maart 2023

Werken als vrouw in een mannenomgeving?
Agnes vertelt!

Werken als vrouw in een mannenomgeving? Trinity vertelt!
22 februari 2023

Werken als vrouw in een mannenomgeving?
Trinity vertelt!

Het is nationale complimentendag!
1 maart 2023

Het is nationale complimentendag!

Zo haalde Carel zijn rijbewijs E achter C via WerkTalent!
5 december 2022

Zo haalde Carel zijn rijbewijs E achter C via WerkTalent!

Dag van de vrachtwagenchauffeur
8 december 2022

Dag van de vrachtwagenchauffeur

Belangrijk: minimumloon 2023 gaat omhoog
8 november 2022

Belangrijk: minimumloon 2023 gaat omhoog

Sluiten