Twijfel jij over een andere baan?

Publicatiedatum 3 augustus 2022

Slapeloze nachten, sneller op je teentjes getrapt of je voelt je futloos? Herkenbaar? Wanneer jij twijfelt over jouw werk kan het lastig zijn om te switchen naar een andere baan. Jij hebt momenteel zekerheid, een salaris en het werk is op zich wel oké. Maar toch ben je niet tevreden met de huidige situatie. En dat is helemaal niet erg! Iedereen twijfelt wel eens. Misschien herken jij onderstaande punten wel en denk jij: ja, het is echt tijd voor een nieuwe baan.

Jij verveelt je dagelijks in jouw baan

Heb jij geen problemen om jouw werkweek fris en fruitig te beginnen? Mooi! Dan zit het wel goed op je werk. Maar kijk jij er elke dag tegenop om weer naar je werk te gaan omdat jouw werkzaamheden niet (meer) uitdagend zijn? Dan is het handig om eens achter je oren te krabben en na te denken over een andere baan. Verveling is een absoluut signaal voor twijfel. Schrijf eens voor jezelf op waar jij gelukkig van werd toen je nog op school zat. Waar heb jij een passie voor of waar zou jij elke dag mee bezig willen zijn? Via WerkTalent bieden wij ook beroepskeuzetests / assessments aan. Wellicht komen er verfrissende antwoorden uit!

Een nieuwe baan? Of nog ruimte voor verandering?

Voordat jij rigoureuze stappen ondergaat en een andere baan neemt, is het ook goed om eerst een gesprek aan te knopen met je leidinggevende. Dat is misschien spannend, maar het lucht wel enorm op. Als jij aangeeft dat jij je verveelt, uitdaging mist of dat je graag loonsverhoging wilt is er misschien ruimte voor verandering. Grote kans dat er nog aanpassingen mogelijk zijn waardoor jij je werk weer wel leuk gaat vinden. Is hier geen ruimte voor? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe baan.

Gefrustreerde man achter laptop

Een slechte werksfeer

Het hoeft niet eens te liggen aan de werkzaamheden dat jij twijfelt over je baan. Hoe leuk de taken ook zijn, de werksfeer is net zo belangrijk. Zitten er te veel rotte appels tussen je collega’s die de sfeer vaak verpesten? Wanneer jij dit al hebt aangegeven bij jouw leidinggevende en er niets aan wordt gedaan is het inpakken en wegwezen. Of heb jij met niemand aansluiting? Dan is het ook niet erg om eens te kijken naar een andere baan.

Mentale en lichamelijke klachten

Wanneer jij al langere tijd niet goed op je plek zit kan dit gevolgen hebben voor je mentale en lichamelijke gesteldheid. Van huilbuien tot sneller gefrustreerd zijn, het is allemaal mogelijk. Loop jij elke dag met lood in je schoenen het bedrijf binnen? Dan is het belangrijk om hier zo snel mogelijk verandering in te brengen en een nieuwe baan te zoeken. Het is niet de bedoeling dat jij een depressie of burn-out krijgt. Wij van WerkTalent gaan graag met je in gesprek, of het nu alleen voor een luisterend oor is of dat jij graag wil bekijken wat voor mogelijkheden er zijn, wij zijn er voor je!

Vrouw languit moe op tafel

Andere baan? Wij helpen je graag!

Herken jij een of meerdere van bovenstaande punten en vind jij het ook tijd om aan de bel te trekken? Neem dan snel contact op met een van onze medewerkers van de vestiging bij jou in de buurt. Wij helpen mensen graag aan een andere baan. En waarom WerkTalent? Omdat bij ons persoonlijkheid centraal staat. Wij hechten waarde aan een persoonlijk gesprek waarin we niet alleen kijken naar wat er op jouw cv staat, maar ook naar de persoon erachter. Wij horen het graag van jou!

WerkTalent is niet zomaar een uitzendbureau. Wij zijn een arbeidsbemiddelaar die gelooft dat een bedrijf groeit met de juiste mensen, en mensen groeien in het juiste bedrijf. Zo’n match maak je alleen wanneer je elkaar persoonlijk kent en weet wat er speelt. Met jouw talent als ons startpunt en jouw groei als ons doel vinden wij de beste passende baan voor jou.

Wees trots op wat je kan. Jij bent de maker van morgen.

Nieuwsgierig naar wie wij zijn? Lees ons merkverhaal.

Alle blogs

Corina behaalde haar BHV-certificaat via een DOORZAAM-scholingsvoucher
28 april 2024

Corina behaalde haar BHV-certificaat via een DOORZAAM-scholingsvoucher

Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het werk
22 maart 2023

Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het werk

Werken via WerkTalent, zo gaat dat!
22 maart 2023

Werken via WerkTalent,
zo gaat dat!

Werken als vrouw in een mannenomgeving? Claudia vertelt!
6 maart 2023

Werken als vrouw in een mannenomgeving?
Claudia vertelt!

Werken als vrouw in een mannenomgeving? Agnes vertelt!
6 maart 2023

Werken als vrouw in een mannenomgeving?
Agnes vertelt!

Werken als vrouw in een mannenomgeving? Trinity vertelt!
22 februari 2023

Werken als vrouw in een mannenomgeving?
Trinity vertelt!

Het is nationale complimentendag!
1 maart 2023

Het is nationale complimentendag!

Zo haalde Carel zijn rijbewijs E achter C via WerkTalent!
5 december 2022

Zo haalde Carel zijn rijbewijs E achter C via WerkTalent!

Dag van de vrachtwagenchauffeur
8 december 2022

Dag van de vrachtwagenchauffeur

Belangrijk: minimumloon 2023 gaat omhoog
8 november 2022

Belangrijk: minimumloon 2023 gaat omhoog

Sluiten