Van kapper naar commercieel medewerker

Publicatiedatum 12 september 2022

Door focus op potentie biedt WerkTalent kans om persoonlijk te groeien

WerkTalent biedt zekerheid en vooruitgang, en wordt gedreven door groei; van een baan naar een loopbaan. Samen ontdekken we je potentie en benutten we je talent. Met aandacht voor groei. Persoonlijke groei draagt eraan bij dat je elke dag met een glimlach naar het werk gaat. En dat vinden wij belangrijk, want onderaan de streep betekent dat: werkplezier! Daarom stimuleren wij voor al onze flexkrachten en kandidaten dat via onze WerkTalent Academy: het grootste aanbod opleidingen, online trainingen en leerlijnen. Dilsher geeft in dit artikel aan hoe hij als kandidaat van WerkTalent zich heeft kunnen omscholen middels de WerkTalent Academy en via WerkTalent een uitdagende job heeft gevonden.

Focus op potentie

Sinds april vorig jaar is Dilsher via WerkTalent werkzaam als commercieel medewerker outbound. Dat lag niet voor de hand, omdat hij is opgeleid tot kapper en nog geen ervaring had in deze functie. “Tijdens het intakegesprek met Ronald van Dam van de vestiging Zuidplas ligt de focus op mijn potentie. Uiteraard hebben we mijn werkervaring en achtergrond besproken, maar hebben het vooral gehad over mijn sterke eigenschappen en competenties. Als kapper ben je niet alleen uitvoerend bezig, maar staat klantcontact ook centraal. Ronald heeft met mijn talent als startpunt samen met mij gezocht naar nieuwe loopbaanmogelijkheden. Hij heeft gekeken naar wat ik vandaag én morgen kan.”

Quote Dilsher

Dankbaar voor de mogelijkheid tot omscholing

De corona pandemie is voor Dilsher het laatste zetje geweest om de stap te maken naar omscholing. “WerkTalent heeft mij geholpen bij het ontdekken van mijn potentie en uiteindelijk het benutten van mijn talent. Via de WerkTalent Academy heb ik diverse online trainingen, waaronder ‘telefonisch verkopen’ en ‘luisteren, samenvatten en doorvragen’ gevolgd om mij zodoende om te scholen tot commercieel medewerker outbound. Een functie waarin mijn talenten klantvriendelijkheid en relatiebeheer erg goed tot zijn recht komen. Ik ben WerkTalent, maar vooral Ronald van Dam, erg dankbaar voor de omscholing en de uitdagende én leuke baan die ik nu via hen heb! Ik ga iedere dag met veel plezier naar mijn werk en heb ik ook al mijn eerste successen mogen vieren!”

Leren op jouw eigen moment

De WerkTalent Academy biedt meer dan 200 gratis online trainingen en meer dan 1.000 micro-learnings aan. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om in overleg met WerkTalent een opleiding te volgen bij een externe opleider. Wat is jouw ervaring met de WerkTalent Academy? “De online trainingen die ik tot op heden gevolgd heb zijn van hoog niveau. Vooral de video’s van de online trainingen geven een goed beeld van praktijksituaties behorende bij de theorie. Tijdens het inwerktraject als commercieel medewerker outbound heb ik de video’s van de online trainingen
regelmatig terug gekeken en hebben echt een positieve bijdrage gehad voor het behalen van mijn eerste successen, en daarmee ook mijn werkplezier!”

Uitgeleerd? Nooit!

“Ik ben van mening dat je nooit bent uitgeleerd. Hetgeen ik tot nu toe via de WerkTalent Academy heb geleerd kan ik zowel op mijn werk als in privésituaties toepassen. Ik ga nog meer online trainingen volgen via de WerkTalent Academy om mij nog verder persoonlijk te ontwikkelen. Welke online trainingen ik nog ga volgen? In ieder geval ‘omgaan met telefonische klachten’ en ‘de kracht van het echte gesprek’. Ik vind het een mooie bijkomstigheid dat ik na het afronden van een online training een officieel certificaat behaal, dat staat mooi op mijn cv en LinkedIn pagina, maar voelt vooral als een bevestiging dat ik groei in wie ik ben.”

Wist je dat onze kandidaten en flexkrachten die werken via WerkTalent de mogelijkheid hebben om gebruik te maken van de WerkTalent Academy? Ons eigen digitale leerplatform waar je opleidingen en online trainingen kunt volgen, maar bijvoorbeeld ook je VCA certificaat kunt behalen? Neem direct contact op met één van onze vestigingen voor de mogelijkheden.

Sluiten