Week van de werkstress

Publicatiedatum 14 november 2022

Ervaar jij ook wel eens stress op je werk? Je bent niet de enige. Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer één. Tijdens de week van de werkstress, van 14 tot en met 18 november, is het een ideale gelegenheid om hier extra bij stil te staan en jou erop te wijzen dat wij van WerkTalent er voor je zijn als je ergens tegenaan loopt. En natuurlijk niet alleen tijdens de week van de werkstress, jij kunt altijd bij ons aankloppen!

Wat is stress en hoe herken je het?

Stress is voor iedereen anders. Zo heb je acute stress en chronische stress. Laten we beginnen bij acute stress. Wanneer jij voor een kort moment stress hebt, voel je spanning in je lichaam. Bijvoorbeeld bij een naderende deadline op werk. Je lichaam maakt adrenaline aan, je ademhaling versnelt en je bloeddruk en hartslag stijgt. Daar is niet meteen iets mis mee. Heb jij de deadline gehaald? Dan kan je weer rustig ademhalen en voel je je ook trots.

Chronische stress betekent dat jij langdurig last hebt van stress. Bijvoorbeeld als je wordt gepest op de werkvloer, als je je werk niet meer leuk vindt of tal van andere situaties. Misschien herken je dan wel klachten als hoofdpijn, trillen en vermoeidheid. Piekeren en concentratieproblemen kunnen ook opspelen. Via cz.nl kan jij een gratis test doen om te bekijken of je last hebt van stress.

Vernieuwde werk-privé balans

Tijdens en na de coronapandemie zijn de gevolgen van stress enorm zichtbaar geworden. Misschien kwam jij noodgedwongen thuis te zitten of viel jouw sociale leven in een klap weg. Het resultaat van corona is een vernieuwde werk-privé balans en het feit dat steeds meer jonge werknemers stress op het werk ervaren. Wij hebben verschillende leercollecties die aandacht besteden aan een goede balans tussen stress en energie, zowel voor jezelf als op de werkvloer. (Dit is alleen mogelijk als jij werkzaam bent via WerkTalent.)

Stress bespreken met leidinggevende

Stress en de generatie van nu

Bij WerkTalent hebben we verschillende mogelijkheden om trainingen te volgen over het onderwerp stress. Zo stellen we leercollecties samen waarin diverse online trainingen/ video’s worden aangeboden. Zo hebben we voor de week van de werkstress een speciale leercollectie samengesteld. Het is ook altijd mogelijk om deze trainingen, micro-learnings of video’s los te volgen.

Interessant om te bekijken is bijvoorbeeld de microlearning of de generatie van nu meer stress heeft dan onze ouders vroeger hadden. Of is stress iets van alle tijden? In de microlearning ‘hoe het echt zit met stress en de generatie van nu’ ontdek jij hier alles over!

Daarnaast is het ook zo dat de hoeveelheid informatie die we op ons afkrijgen vele malen groter is dan tien jaar geleden. Deskundigen zeggen zelfs dat er in de afgelopen tien jaar meer informatie is geproduceerd dan in de voorgaande 5000 jaar! In de cursus ‘minder stress door veerkracht’ leer jij onder andere over wat stress inhoudt, test je hoeveel stress jij zelf ervaart, wat veerkracht is en hoe je het inzet om jouw stress te verminderen.

Je hoofd leegmaken

Ja, hoe doe je dat? Je hoofd leegmaken. Een wandelingetje in de lunchpauze, sporten in de avond of juist even een aflevering van je favo serie kijken. Voor iedereen werkt het anders. Mocht jij het nog lastig vinden om regelmatig even je hoofd leeg te maken, dan hebben wij de cursus ‘je hoofd leegplannen’.  Heb jij geen grip op jouw planning of vergeet je wel eens taken? Met deze cursus krijg jij daar weer een goede grip op en weet jij hoe je een goede planning maakt, zodat jouw hoofd leeg is aan het einde van de dag!

En last but not least: we hebben ook nog een korte video (in het Engels) over hoe je kalm blijft wanneer je weet dat je gestrest bent. Wel zo handig!

Wil jij graag de leercollectie 'Week van de werkstress' volgen met:

  • de online training 'je hoofd leegplannen'
  • de video 'how to stay calm when you know you'll be stressed'
  • De online training 'Minder stress door veerkracht'
  • de video 'Hoe het echt zit met stress en de generatie van nu'

Of wil jij er graag een of een paar los volgen? Mail naar leren@werktalent.com voor de mogelijkheden!

WerkTalent is er voor jou!

Natuurlijk kun jij ook altijd terecht bij jouw leidinggevende of bij jouw contactpersoon van WerkTalent. Het belangrijkste is dat je erover kunt praten. Wij zijn er daarom niet alleen voor jou als je op zoek bent naar een baan, maar ook als jij ergens mee zit.

Alle blogs

Corina behaalde haar BHV-certificaat via een DOORZAAM-scholingsvoucher
28 april 2024

Corina behaalde haar BHV-certificaat via een DOORZAAM-scholingsvoucher

Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het werk
22 maart 2023

Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het werk

Werken via WerkTalent, zo gaat dat!
22 maart 2023

Werken via WerkTalent,
zo gaat dat!

Werken als vrouw in een mannenomgeving? Claudia vertelt!
6 maart 2023

Werken als vrouw in een mannenomgeving?
Claudia vertelt!

Werken als vrouw in een mannenomgeving? Agnes vertelt!
6 maart 2023

Werken als vrouw in een mannenomgeving?
Agnes vertelt!

Werken als vrouw in een mannenomgeving? Trinity vertelt!
22 februari 2023

Werken als vrouw in een mannenomgeving?
Trinity vertelt!

Het is nationale complimentendag!
1 maart 2023

Het is nationale complimentendag!

Zo haalde Carel zijn rijbewijs E achter C via WerkTalent!
5 december 2022

Zo haalde Carel zijn rijbewijs E achter C via WerkTalent!

Dag van de vrachtwagenchauffeur
8 december 2022

Dag van de vrachtwagenchauffeur

Belangrijk: minimumloon 2023 gaat omhoog
8 november 2022

Belangrijk: minimumloon 2023 gaat omhoog

Sluiten