WerkTalent werkt aan duurzame inzetbaarheid uitzendkrachten

Publicatiedatum 4 augustus 2021

De perfecte match maakt WerkTalent niet op basis van een cv, maar de persoon die erachter zit. Persoonlijk contact en persoonlijke aandacht zijn daarvoor essentieel. Nu de digitalisering door corona in een stroomversnelling is gekomen, ontstaan steeds vaker mismatches op de arbeidsmarkt. WerkTalent ging op zoek naar een manier om structureel de duurzame inzetbaarheid van hun uitzendkrachten te verbeteren.

Scholingsvouchers

“Wij doen sowieso veel aan scholing en opleiding”, vertelt HR-manager Anne van Reeuwijk van WerkTalent. “We leiden uitzendkrachten op voor uiteenlopende, en soms ook schaarse functies. Maar nu de arbeidsmarkt zo snel verandert moet je je als werkgever ook afvragen hoe je ervoor zorgt dat deze mensen over vijf jaar nog steeds inzetbaar zijn. Daarom zijn we begin dit jaar in gesprek gegaan met DOORZAAM over scholingsvouchers. Uitzendkrachten die aan bepaalde voorwaarden voldoen krijgen met zo’n persoonsgebonden voucher een budget van € 500 voor een opleiding waarmee ze hun inzetbaarheid op de arbeidsmarkt kunnen vergroten. Denk aan een heftruckcertificaat, taalonderwijs, of een VCA-basisdiploma.”

Continu ontwikkelen

De scholingsvouchers zijn bedoeld voor werkende uitzendkrachten in fase 1, 2 en 3 of fase A en B die ten hoogste een opleiding op mbo-4 niveau hebben. De uitzendkracht kiest de cursus, opleiding of training in overleg met zijn intercedent of accountmanager, waarbij nadrukkelijk wordt gekeken naar de toekomstige inzetbaarheid van de uitzendkracht. “Natuurlijk bereik je dat niet met alleen een scholingsvoucher”, zegt Anne. “Duurzame inzetbaarheid is een kwestie van continu ontwikkelen. Daarom doen we bij WerkTalent nog veel meer. Op het gebied van ervaringscertificaten en diplomaroute werken we nauw samen met DOORZAAM om deze ideeën verder uit te werken, maar we zijn ook bezig met eigen initiatieven.”

Werk dat gelukkig maakt

“Eén van de initiatieven is de recente samenwerking met Studytube, waarmee we ons digitale leerplatform gerealiseerd hebben, de WerkTalent Academy. Ons digitale leerplatform biedt 1.000 microlearnings, 200 online trainingen en opleidingstrajecten. Daarnaast hebben we onze eigen leerlijnen ontwikkeld.” Het digitale leerplatform is 1 april gelanceerd voor de interne organisatie van WerkTalent en zal vervolgens ook voor uitzendkrachten gelanceerd worden met onder andere VCA-, heftruck- en reachtruckopleidingen, maar ook met Nederlandse taalmodules en onboarding voor opdrachtgevers. Verder werkt WerkTalent in samenwerking met DOORZAAM aan het verkrijgen van het keurmerk Leerwerk Intermediair, dat garandeert dat het uitzendbureau de begeleiding van leerling-flexkrachten volgens strenge kwalitatieve voorschriften uitvoert. “We willen de toegevoegde waarde van onze uitzendkrachten zoveel mogelijk optimaliseren”, besluit Anne, “maar we willen vooral dat al onze uitzendkrachten werk hebben dat hen gelukkig maakt.” 

Over DOORZAAM

DOORZAAM is een samenwerkingsverband van werknemersorganisaties en werkgevers in de uitzendbranche met als missie de duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten te stimuleren. Dit doen ze met praktische informatie, instrumenten, producten, vergoedingen en activiteiten voor uitzendkrachten, uitzendorganisaties en opdrachtgevers op het gebied van cultuur, gezondheid, werksituatie en loopbaan.

WerkTalent werkt aan duurzame inzetbaarheid uitzendkrachten
Logo DOORZAAM

WerkTalent is niet zomaar een uitzendbureau. Wij zijn een arbeidsbemiddelaar die gelooft dat een bedrijf groeit met de juiste mensen, en mensen groeien in het juiste bedrijf. Zo’n match maak je alleen wanneer je elkaar persoonlijk kent en weet wat er speelt. Daarom gaan wij graag in gesprek om de beste match te maken tussen kandidaat en jouw bedrijf.

Nieuwsgierig naar wie wij zijn? Lees ons merkverhaal.

Sluiten