Last van financiële problemen? Blijf financieel fit!

Publicatiedatum 24 maart 2022

Heel veel mensen hebben wel eens last van geldproblemen. Jij wellicht ook. Ondanks dat het nog een onderwerp is waar niet graag over wordt gesproken, is het toch belangrijk om hier aandachtig naar te kijken. Financiële problemen kunnen zorgen voor stress, psychische klachten en geen zin meer hebben in de dagelijkse gang van zaken. Het is zeker niet raar, maar heel logisch. Gelukkig zijn er mogelijkheden om het op te lossen, bijvoorbeeld door financiële hulp. In dit artikel lees je wanneer je in de problemen zit, delen Rainier en Jantiene hun ervaringen en hoe je jouw eigen situatie test.

Berekening maken

1,4 miljoen Nederlandse huishoudens heeft betalingsachterstanden

Wanneer heb je financiële problemen?

We zijn geneigd om onze geldproblemen minder erg te maken dan ze zijn. ‘’Het lukt me deze week niet om de rekening te betalen, maar volgende week vast wel’’. Een keertje niet betalen kan gebeuren, maar als jij een stapel rekeningen hebt dan heb je al snel geen zicht meer op je financiële plaatje. Krijg je boetes, aanmaningen en in het ergste geval deurwaarders, dan heb je financiële problemen. Daarbovenop komt vaak ook nog een portie stress. Zonde om het zo ver te laten komen, toch?

De geldproblemen van Rainier

Ook door de coronacrisis zijn heel wat mensen in de geldproblemen gekomen. Bijvoorbeeld Rainier,  die zijn verhaal vertelt op geldfit.nl. Hij had zijn eigen bedrijf in de entertainment- en catering en in het eerste jaar had hij mooie klussen en een volle agenda. Toen kwam de coronacrisis.. en zag hij de aanvragen verdampen. De lasten bleven, waardoor er schulden ontstonden. Er kwamen aanmaningen, deurwaarders en een faillissement lag op de loer. Hij weigerde om zijn eigen bedrijf op te geven, want dat was zijn alles.

Hij kwam in contact met een financieel adviseur en boekhouder en samen stelden ze een probleemanalyse en plan van aanpak op. Zijn entertainmentbedrijf schaalde hij af en ging zich richten op maaltijdbezorging en de foodtruck in Wormerveer via SuriRai. Zijn advies: zie jezelf ook van een kwetsbare kant.

frustratie om rekeningen

20% van de particuliere huishoudens te maken heeft met problematische schulden? Slechts 2,5% daarvan heeft financiële hulp.

De geldproblemen van Jantiene

Ook Jantiene verloor inkomen door de coronacrisis. Zij was mede-eigenaar van een boutique hotel in Rotterdam. Ze belandde in een situatie waarbij haar inkomsten nog maar 10% van de uitgaven waren. Daarbovenop kwam nog eens een hoge huur bij en al snel zat ze in de financiële problemen. Ze kwam in een survival modus terecht en het opgeven van haar boutique hotel voelde voor haar als falen. Omdat ze zag dat de situatie onhoudbaar was heeft ze besloten – in overleg met haar compagnon – de stekker uit het boutique hotel te trekken. Een moeilijke beslissing, dat was het zeker.

Hoe zit het bij jou?

Zit jij ook in een ongezonde situatie en wil je graag hulp bij financiële problemen? Of wil je graag weten waar jij op kunt besparen in jouw lasten? Via geldfit.nl doe je gratis en anoniem een test om te kijken hoe het zit met jouw financiën. Ontdek binnen twee minuten wat jij kunt doen. 900.000 mensen gingen je al voor!

“Er zijn heel veel instanties die kosteloos hulp bieden. Alleen is het lang niet altijd duidelijk waar je precies terecht kunt voor hulp. WerkTalent helpt je graag de weg te vinden naar de personen die je kunnen bijstaan” - WerkTalent.

Doe hier de gratis test

Last van financiële problemen? Blijf financieel fit!
Berekening maken

WerkTalent is niet zomaar een uitzendbureau. Wij zijn een arbeidsbemiddelaar die gelooft dat een bedrijf groeit met de juiste mensen, en mensen groeien in het juiste bedrijf. Zo’n match maak je alleen wanneer je elkaar persoonlijk kent en weet wat er speelt. Met jouw talent als ons startpunt en jouw groei als ons doel vinden wij de beste passende baan voor jou.

Wees trots op wat je kan. Jij bent de maker van morgen.

Nieuwsgierig naar wie wij zijn? Lees ons merkverhaal.

Alle blogs

Corina behaalde haar BHV-certificaat via een DOORZAAM-scholingsvoucher
28 april 2024

Corina behaalde haar BHV-certificaat via een DOORZAAM-scholingsvoucher

Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het werk
22 maart 2023

Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het werk

Werken via WerkTalent, zo gaat dat!
22 maart 2023

Werken via WerkTalent,
zo gaat dat!

Werken als vrouw in een mannenomgeving? Claudia vertelt!
6 maart 2023

Werken als vrouw in een mannenomgeving?
Claudia vertelt!

Werken als vrouw in een mannenomgeving? Agnes vertelt!
6 maart 2023

Werken als vrouw in een mannenomgeving?
Agnes vertelt!

Werken als vrouw in een mannenomgeving? Trinity vertelt!
22 februari 2023

Werken als vrouw in een mannenomgeving?
Trinity vertelt!

Het is nationale complimentendag!
1 maart 2023

Het is nationale complimentendag!

Zo haalde Carel zijn rijbewijs E achter C via WerkTalent!
5 december 2022

Zo haalde Carel zijn rijbewijs E achter C via WerkTalent!

Dag van de vrachtwagenchauffeur
8 december 2022

Dag van de vrachtwagenchauffeur

Belangrijk: minimumloon 2023 gaat omhoog
8 november 2022

Belangrijk: minimumloon 2023 gaat omhoog

Sluiten