Werk zoeken zonder diploma: zo gaat dat!

Publicatiedatum 7 maart 2022

Je bent er klaar voor. Het is tijd om op zoek te gaan naar een toffe nieuwe baan waar je elke dag met plezier naartoe gaat. Maar in je achterhoofd knaagt er wel iets.. je hebt geen diploma op zak. Geen zorgen! Er zijn nog steeds genoeg vacatures zonder diploma. Het aanbod van functies waar je aan de slag kunt is namelijk groter dan je denkt. Bij WerkTalent hebben we genoeg ervaring om te zeggen dat een papiertje echt niet altijd doorslaggevend hoeft te zijn. Waar kan je allemaal aan de slag? Tijd om er eens wat dieper in te duiken.

Wat dacht je van:

1. Werken zonder diploma in de productie
2. Werken in de logistiek
3. Vacatures zonder diploma in de verkoop
4. Werken in de buitenlucht

Machines bedienen

Werken zonder diploma in de productie

Wanneer je wil werken zonder diploma zijn er in de productie genoeg mogelijkheden. Wat dacht je van productiemedewerker of operator? Als productiemedewerker start je meestal aan het einde van een productielijn, bij de kwaliteitscontrole en het inpakken van producten. Daarna ga je leren hoe je machines bedient. Het voordeel: wanneer je genoeg ervaring hebt opgedaan en jezelf hebt bewezen is de kans groot dat je de verantwoordelijkheid krijgt over een hele productielijn.

Werken in de logistiek

In de logistiek zijn er ook genoeg vacatures zonder diploma. Wat dacht je van logistiek medewerker? Je werkt dan in een magazijn waar je artikelen van bestellingen verzameld, inpakt en verzendklaar maakt. Bij de meeste bedrijven kan je ook nog eens je heftruckcertificaat behalen (via WerkTalent is dit ook mogelijk!) en doorgroeien naar magazijnmedewerker of heftruckchauffeur. Dan ga je aan de slag met pallets klaar voor transport maken of het laden en lossen van vrachtwagens. Er wordt meestal wel gevraagd of je fit bent, omdat je op een dag veel loopt.

goederen scannen

Vacatures zonder diploma in de verkoop

Heb jij een vlotte babbel en vind jij het niet erg om mensen te bellen? Dan is een baan in de verkoop wellicht iets voor jou als je wil werken zonder diploma. Wat dacht je van een functie als commercieel medewerker binnendienst? Het voordeel is dat je vaak je eigen tijd kunt indelen en zelfstandig afspraken inplant. Er zijn wel afgesproken verkoopdoelen (targets) waar je aan werkt en er is meestal wel druk om te presteren. Maar juist als je daar van houdt is een baan in de verkoop iets voor jou!

Werken in de buitenlucht

Zie jij het niet zo zitten om de hele dag binnen door te brengen? Dan is een baan in de buitenlucht wellicht iets voor jou. Wat dacht je van vuilnisman- of vrouw? Het is een cruciaal beroep en je leert het alleen in de praktijk. Zo kan je dus werken zonder diploma! Je kunt terecht bij een gemeente of bij bedrijven die gespecialiseerd zijn in afvalwerking. Kruip je achter het stuur van een vuilniswagen, dan heb je wel een rijbewijs C of CE nodig.

Jezelf blijven ontwikkelen bij WerkTalent

Wanneer je wil werken zonder diploma wordt je over het algemeen minder hoog betaald dan met een diploma. Maar meestal zijn er wel genoeg doorgroeimogelijkheden waar een hoger salaris ook weer bij hoort natuurlijk. En.. een opleiding volgen kan natuurlijk altijd nog. Via WerkTalent zijn er ook diverse mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen zodat je meer kans hebt op een baangarantie. Zo bieden wij korte opleidingen aan, zoals VCA en HACCP of erkende certificaten of diploma’s:

  • Heftruck- of reachtruckcertificaat
  • EPT-certificaat
  • Groot rijbewijs C,
  • mbo elektrotechniek
  • VAPRO

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem voor meer informatie direct contact op met één van onze vestigingen!

Werk zoeken zonder diploma: zo gaat dat!

WerkTalent is niet zomaar een uitzendbureau. Wij zijn een arbeidsbemiddelaar die gelooft dat een bedrijf groeit met de juiste mensen, en mensen groeien in het juiste bedrijf. Zo’n match maak je alleen wanneer je elkaar persoonlijk kent en weet wat er speelt. Met jouw talent als ons startpunt en jouw groei als ons doel vinden wij de beste passende baan voor jou.

Wees trots op wat je kan. Jij bent de maker van morgen.

Nieuwsgierig naar wie wij zijn? Lees ons merkverhaal.

Alle blogs

Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het werk
22 maart 2023

Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het werk

Werken via WerkTalent, zo gaat dat!
22 maart 2023

Werken via WerkTalent,
zo gaat dat!

Werken als vrouw in een mannenomgeving? Claudia vertelt!
6 maart 2023

Werken als vrouw in een mannenomgeving?
Claudia vertelt!

Werken als vrouw in een mannenomgeving? Agnes vertelt!
6 maart 2023

Werken als vrouw in een mannenomgeving?
Agnes vertelt!

Werken als vrouw in een mannenomgeving? Trinity vertelt!
22 februari 2023

Werken als vrouw in een mannenomgeving?
Trinity vertelt!

Het is nationale complimentendag!
1 maart 2023

Het is nationale complimentendag!

Zo haalde Carel zijn rijbewijs E achter C via WerkTalent!
5 december 2022

Zo haalde Carel zijn rijbewijs E achter C via WerkTalent!

Dag van de vrachtwagenchauffeur
8 december 2022

Dag van de vrachtwagenchauffeur

Belangrijk: minimumloon 2023 gaat omhoog
8 november 2022

Belangrijk: minimumloon 2023 gaat omhoog

Week van de werkstress
14 november 2022

Week van de werkstress

Sluiten